Un desert revigorant, pe gustul tuturor, batoanele de lamaie se prepara usor, sunt aromate, satioase si bogate in vitamina C.
Ingrediente
230 g unt moale
250 g zahar
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
280 g faina alba
4 oua
sucul de la doua lamai
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 175 grade Celsius.
Intr-un bol mediu, amesteca untul moale, 250 grame faina si 100 g zahar, pana cand obtii un aluat fin. Intinde aluatul pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de pergament si coace-l timp de 15-20 de minute, pana devine auriu.Intr-un bol separat, amesteca restul de zahar si de faina, apoi adauga ouale si sucul de lamaie si mixeaza.
Toarna compozitia peste aluatul din cuptor si lasa totul la copt inca 20 de minute. Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se intareasca bine, pe masura ce se raceste. Taie apoi prajitura in batoane potrivite si presara deasupra zahar tos.
Sursa