Daca ti-e dor de gustul copilariei, incearca aceasta reteta delicioasa de baton cu lapte si ciocolata.
Ingrediente Ciocolata de casa:
450 de grame de zahar
150 ml de apa
1 plic de zahar vanilat
150 de
500 de grame de lapte praf
50 de grame de cacao neagra (atat am folosit eu, dar merge pana la 100 de grame)
Zaharul, zaharul vanilat si apa se pun, intr-o craticioara, la fiert.
Dupa ce siropul e suficient de legat, se da la o parte de pe foc si se topeste in el untul.
Se amesteca laptele praf si cacaua, de preferinta cernute, intr-un vas incapator.
Se raceste siropul cu unt cat sa se poata lucra cu el (40-45 de grade Celsius) si se toarna peste laptele praf omogenizat cu cacaua. Se amesteca la inceput cu o lingura, apoi se ia la framantat.
Masa de ciocolata bine framantata si calduta, inca, se pune intr-o tava si se niveleaza.
Se lasa sa se raceasca (e suficient intr-o incapere mai racoroasa, nu e necesar in frigider) si se portioneaza dupa plac.
Sursa: Retetecalamama.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro