Bautura consumata zilnic care creste riscul de cancer, ulcer, malformatii genetice si boli coronariene

Bautura consumata zilnic care creste riscul de cancer, ulcer, malformatii genetice si boli coronariene
Bautura consumata zilnic care creste riscul de cancer, ulcer, malformatii genetice si boli coronariene

Studiile au aratat ca aceasta bautura este al doilea cel mai consumat produs din lume - in fiecare zi se beau aproximativ 1400 de milioane de cesti.

Este carburantul care asigura multora energia zilnica, si, care, consumat moderat, poate avea efecte benefice asupra sanatatii datorita continutului ridicat de antioxidanti (fenoli, uleiuri volatile).

Este vorba despre cafea, o bautura preparata in diferite moduri. Pentru multi consumatori, espresso este cea mai tare cafea, iar "cafeaua lunga" cea mai slaba, dar in realitate lucrurile stau altfel.

Exista o diferenta intre puterea aromei si concentratia efectiva de cofeina.

Cofeina se dizolva in functie de timpul de contact intre cafea si apa, astfel incat cafelele cu procesul de realizare cel mai rapid contin, automat, mai putina cofeina decat cele a caror preparare se intinde pe cateva minute. Chiar daca are cea mai pregnanta aroma, un espresso se prepara in 30 de secunde, iar concentratia reala de cofeina nu depaseste 34 de miligrame.

Efecte nocive ale cafelei
Cafeaua contine mai multe componente, despre care este cunoscut ca afecteaza corpul uman la nivel chimic.
Insusi bobul de cafea contine, ca un mecanism de aparare a plantei de cafea, substante chimice considerate psihotropice usoare pentru om. Aceste substante sunt toxice in doze mari. Cafeaua contine cafeina, care actioneaza ca un stimulent. De asemenea, contine un agent chimic, in prezent necunoscut, care stimuleaza productia de cortizon si adrenalina.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste continuarea aici.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce trebuie să pui dimineața în cafea pentru a te bucura de proprietățile sale? Florentina Opriș își dezvăluie trucul: „Îți stimulează metabolismul și te ajută să slăbești.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

Giulia Nahmany a realizat înghețata preferată a starului Dua Lipa. Ce combinație inedită preferă vedeta internațională?

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies