Bauturi sanatoase si gustoase, usor de preparat

Bauturi sanatoase si gustoase, usor de preparat
Bauturi sanatoase si gustoase, usor de preparat

O bautura cremoasa preparata in casa din ingrediente naturale poate inlocui o gustare sau chiar masa de seara. Noi iti propunem urmatoarele combinatii care nu doar ca te vor ajuta sa consumi mai putine calorii de-a lungul zilei, dar au si virtuti terapeutice.

Pentru un plus de energie: ceai verde, miere si scortisoara


Cofeina din ceaiul verde ofera organismului energia de care are nevoie zilnic, in timp ce scortisoara stimuleaza metabolismul sa arda mai repede caloriile consumate. Pe de alta parte, mierea regleaza nivelul de zahar din sange, ceea ce inseamna ca nu te vei mai simti obosita dupa gustarea de pranz.

 

Contra balonarii: iaurt grecesc si fructe de padure


Un shake preparat din iaurt grecesc si fructe de padure te

va ajuta sa previi senzatia de balonare, mai ales dupa o masa copioasa. Pentru un efect maxim, poti adauga si putin ananas, fiindca acest fruct contine bromelina, o enzima digestiva care ajuta la digerarea mai rapida a alimentelor consumate.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro


Pentru accelerarea metabolismului: iaurt grecesc, migdale si broccoli


Bogat in calciu, acest smoothie stimuleaza arderea grasimilor si mentine senzatia de satietate mai mult timp, datorita zincului din iaurt

care creste productia de leptina (hormon secretat de celule grase ce ajuta la slabit).

 

Impotriva durerilor musculare: seminte de grau, nap si capsuni


Daca te dor muschii dupa ce faci miscare, bea un smoothie preparat din nap, seminte de grau si capsuni. Atat napul, cat si capsunile contin numerosi antioxidanti, precum vitamina C, care amelioreaza durerile.

In plus, semintele de grau sunt o sursa excelenta de vitamina E, antioxidant care previne deteriorarea muschilor si intarzie aparitia semnelor imbatranirii. Poti adauga si cateva alune, fiindca acizii grasi Omega-3 din compozitia lor reduc inflamatiile.

 

Pentru un ten stralucitor:  smoothie de spanac


Un pahar cu suc de spanac abunda in vitaminele A, C si K, esentiale pentru o piele stralucitoare, pentru o vedere agera si oase puternice.

Totodata, bautura contine magneziu si potasiu, minerale necesare pentru buna functionare a organismului.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies