Frunzele de urzica sunt cel mai frecvent fierte, mod in care se capteaza multe dintre beneficiile cele mai importante pentru sanatate, dar planta mai poate fi aplicata sub forma unui extract, sub forma de ulei.
Urzica ajuta la detoxifierea organismului
Gama larga de substante nutritive benefice regasite in urzica fac din aceasta planta un detoxifiant ideal, fiind recunoscuta pentru curatarea organismului de toxine. Fiind bogate in substante diuretice, urzicile pot asigura ca toxinele sunt neutralizate si eliminate mai repede. Procesele digestive se desfasoara fara probleme datorita consumului de urzici, care previne, de asemenea, acumularea de toxine periculoase, stimuland totodata sistemul limfatic.
Consumul de urzici imbunatateste circulatia
Combinatia de vitamina C si fier din urzici fac aceasta planta ideala pentru stimularea productiei de celule rosii in sange. Vitamina C optimizeaza absorbtia de fier, in timp ce fierul in sine este o componenta esentiala a hemoglobinei. Prin cresterea numarului de celule rosii in organism, creste circulatia, se accelereaza videcarea ranilor, iar extremitatile corpului primesc oxigenarea esentiala pentru a stimula energia.
Urzica are actiune anti-inflamatorie
Urzica contine substante stimulente, fiind eficienta impotriva starilor inflamatorii, precum artrita sau dureri musculare cronice. Cercetarile au aratat ca ceaiul de urzici sau suplimentele pe baza de aceasta planta pot trata in mod eficient guta, calma durerile musculare si reduce simptomele de artrita.
Sursa: Curademiere.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro