Ginsengul este o planta asiatica folosita de mii de ani in medicina traditionala.
Ginsengul contine heterozide, acizi aminati, minerale, vitamine si enzime, substante esentiale pentru o buna functionare a organismului. Planta a disparut aproape complet din flora spontana si este cultivata acum pe mari suprafete de teren, in principal in Coreea. Ginsengul elimina stresul, combate efectele secundare ale dereglarilor glandei tiroide si protejeaza de infectiile genitale. Iata 10 beneficii ale ginsengului.
Ginsengul stimuleaza libidoul- Ginsengul imbunatateste functia erectila si stimuleaza libidoul.
Ginseng pentru piele uscata- Ginsengul are efecte pozitive in cazul pielii uscate. Fa un tratament fitoterapeutic de maximum trei luni, luand zilnic un comprimat care contine 15 mg de extract uscat de ginseng, 15 mg de extract uscat de ginkgo si 15 mg de extract uscat de coada soricelului.
Ginseng pentru memorie si concentrare- Ginsengul imbunatateste capacitatea intelectuala. Daca nu mai esti atent, nu te mai poti concentra sau ai dificultati de memorare, fa o cura de 45 de zile cu ginseng. Pentru stimularea functiei cognitive este recomandat un tratament cu 1,5 g de pudra micronizata sau 300 mg de extract uscat in comprimate.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ginseng pentru riduri- Bogat in acizi aminati, vitamine si minerale, ginsengul atenueaza ridurile.
Mai mult, are rezultate bune si asupra efectelor generale de imbatranire a organismului.Ginseng pentru oboseala- Ginsengul se foloseste pentru a lupta cu astenia, o stare de oboseala generalizata fara un motiv special. Creste energia, imbunatateste capacitatile fizice si aduce o stare de bine. Fa o cura de maximum trei luni cu ginseng. Ia dimineata si la pranz intre 25 si 50 g de extract uscat de ginseng sub forma de comprimate.
Ginseng pentru imunitate- Ginsengul creste imunitatea organismului, mai ales in perioada epidemilor. S-a demonstrat ca ginsengul mareste efectele vaccinului antigripal. Pune doua lingurite de radacina maruntita de ginseng intr-un litru de apa. Acopera si lasa la foc mic pana da in fiert, stinge focul si lasa la infuzat 15-30 de minute. Strecoara si bea un pahar dimineata si un pahar la pranz, dupa ce ai mancat.
Ginseng impotriva stresului- Ginsengul are proprietati adaptonege. El ajuta organismul sa combata efectele stresului fiziologic sau psihic.
Tratamentul fitoterapeutic cu ginseng consta in administrarea a 25-50 g de extract uscat dimineata si la pranz, sub forma de comprimate, intr-o cura de maximum trei luni.
Ginseng
Ginseng pentru infectii genital- Ginsengul este eficient in cazul infectiilor genitale. Se infuzeaza 3 linguri de radacina maruntita de ginseng in 500 ml de apa. Se beau 3-4 cani pe zi, in cure de 10 zile pe luna, alternand cu scortisoara, papadie sau brusture.
Ginseng pentru tiroida- Dereglarile tiroidei pot antrena diferite complicati – prin care si anxietatea – care pot fi combatute cu ginseng.
Se amesteca in cantitati egale de ginseng, melisa, sunatoare, macese, angelica, valeriana, ginseng siberian si rozamarin. Se infuzeaza 20 g de amestec de plante intr-un litru de apa timp de 10 minute. Se beau maximum 3 cesti pe zi, maximum trei luni de zile.
Sursa: www.curademiere.ro