Patrunjelul este bogat in proteine, vitamina C, betacaroten, uleiuri esentiale active, flavonoide, fier, calciu, fosfor, mangan, sulf, inositol si vitamina K.
Patrunjelul elimina toxinele din organism
Complexul de vitamine, minerale si antioxidanti din patrunjel actioneaza ca o armata puternica impotriva toxinelor si substantelor nocive care patrund in organism. Intareste sistemul imunitar si prin urmare este pretios pe durata tratamentelor impotriva infectiilor cu virusuri, bacterii sau fungi.
Patrunjelul are si un efect diuretic, favorizand eliminarea apei din organism si curatarea rinichilor.
Trateaza afectiunile inimii
Daca suferi de o afectiune cardiovasculara cronica, un consum regulat de patrunjel te poate ajuta sa eviti agravarea acesteia. Frunzele de patrunjel, consumate crude sau foarte putin gatite, fluidizeaza sangele si sustin circulatia acestuia catre creier, dilata arterele, impiedica aparitia cheagurilor de sange si scad riscul de arteroscleroza.
In plus, patrunjelul regleaza nivelul tensiunii, a colesterolului din sange si ajuta organismul sa proceseze corect zaharurile.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro