Beneficii uriase ale consumului de telina! De ce sa o incluzi in dieta!

Beneficii uriase ale consumului de telina! De ce sa o incluzi in dieta!
Beneficii uriase ale consumului de telina! De ce sa o incluzi in dieta!

Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care poate fi inclusa in alimentatia de zi cu zi, fara a-ti pune in pericol silueta.

 

Reduce nivelul colesterolului
Un studiu recent desfasurat pe animale, timp de 8 saptamani, a demonstrat ca la animalele care au consumat telina, nivelul colesterolului a scazut rapid, iar secretia bilei a crescut. Daca va confruntati cu astfel de probleme, iar doctorul v-a recomandat sa renuntati la alimentele grase, puteti accelera reducerea colesterolului cu o dieta pe baza de suc de telina.
Timp de 3 saptamani, beti un pahar cu suc proaspat de telina, dimineata, pe stomacul gol.
Combate constipatia
Telina actioneaza precum un puternic laxativ. Cand suferiti de constipatie, beti suc de telina sau mancati-o cruda. Daca problema apare frecvent este cel mai bine sa consumati telina cat mai des, pentru a preveni constipatia.
Previne cancerul de stomac
Telina contine un grup de componente cu efecte anticancerigene, iar o dieta care contine telina poate proteja impotriva aparitiei cancerului
la stomac. Din acest motiv, medicii recomanda un consum zilnic de telina, in cantitati cat mai mari, daca este posibil.
Scade tensiunea arteriala
Un studiu recent a descoperit ca persoanele care beau suc de telina cel putin o saptamana beneficiaza de o reducere semnificativa a tensiunii arteriale. Un compus din telina ajuta la relaxarea muschilor din jurul arterelor si dilata vasele de sange, permitand o mai buna circulatie a sangelui.
Detoxifiaza organismul
Daca va simtiti obositi, daca ati consumat recent alimente cu multe ingrediente chimicale sau pur si simplu vreti o detoxifiere, mancati telina si beti suc de telina zilnic.
Sursa

Reduce nivelul colesterolului

Un studiu recent desfasurat pe animale, timp de 8 saptamani, a demonstrat ca la animalele care au consumat telina, nivelul colesterolului a scazut rapid, iar secretia bilei a crescut.

Daca va confruntati cu astfel de probleme, iar doctorul v-a recomandat sa renuntati la alimentele grase, puteti accelera reducerea colesterolului cu o dieta pe baza de suc de telina. Timp de 3 saptamani, beti un pahar cu suc proaspat de telina, dimineata, pe stomacul gol.

Combate constipatia

Telina actioneaza precum un puternic laxativ. Cand suferiti de constipatie, beti suc de telina sau mancati-o cruda.
Daca problema apare frecvent este cel mai bine sa consumati telina cat mai des, pentru a preveni constipatia.

Previne cancerul de stomac

Telina contine un grup de componente cu efecte anticancerigene, iar o dieta care contine telina poate proteja impotriva aparitiei cancerului la stomac. Din acest motiv, medicii recomanda un consum zilnic de telina, in cantitati cat mai mari, daca este posibil.

Scade tensiunea arteriala

Un studiu recent a descoperit ca persoanele care beau suc de telina cel putin o saptamana beneficiaza de o reducere semnificativa a tensiunii arteriale.
Un compus din telina ajuta la relaxarea muschilor din jurul arterelor si dilata vasele de sange, permitand o mai buna circulatie a sangelui.

Detoxifiaza organismul

Daca va simtiti obositi, daca ati consumat recent alimente cu multe ingrediente chimicale sau pur si simplu vreti o detoxifiere, mancati telina si beti suc de telina zilnic.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies