Prunele uscate sunt atat de versatile, incat le poti consuma ca pe o gustare dulce sau le poti include in preparate delicioase.
Pe langa mult laudata cantitate de antioxidanti, prunele uscate sunt si o sursa excelenta de vitamine (A, B, C) si minerale (calciu, magneziu, potasiu, seleniu si fier). In plus, gustoasele prune uscate furnizeaza organismului o doza buna de fibre, nutrienti care iti potolesc rapid foamea si te ajuta sa o tii la distanta pentru o perioada lunga de timp.
Prunele uscate imbunatatesc digestia
Tranzitul intestinal lent si digestia defectuoasa iti pot crea un disconfort abdominal major, insa daca te obisnuiesti sa consumi prune uscate in portii zilnice mici, ai sanse mari sa iti imbunatatesti digestia.
Prunele uscate scad riscul de cancer
Un consum regulat de prune uscate, simple sau in combinatie cu alte alimente, scade drastic riscul de cancer, gratie antioxidantilor care se regasesc in pulpa lipicioasa.
Prunele uscate previn diabetul
Fibrele solubile din prunele uscate pot preveni diabetul de tip 2, insa trebuie sa stii ca daca deja suferi de diabet, consumul de prune uscate nu iti mai este recomandat decat dupa consultul unui medic.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro