Beneficiile ceaiului negru si verde! Uite de cate posibile boli te scapa

Beneficiile ceaiului negru si verde! Uite de cate posibile boli te scapa
Beneficiile ceaiului negru si verde! Uite de cate posibile boli te scapa

Nimic nu se compara cu o ceasca de ceai pentru a te face sa te simti mai bine, sa te incalzeasca, nemaivorbind de benefiiciile pentru sanatate.

Au fost facute multe cercetari de-a lungul timpului, pentru evidentierea beneficiilor ceaiului. De fapt studii recente arata ca un consum regulat de ceai negru poate mentine greutatea corporala in limitele normale.

"Acest studiu urmareste efectele ceaiului negru pentru greutatea corporala si tesutul adipos din organism Multe studii clinice controlate au aratat beneficii ale consumului de ceai negru, in special pentru sanatatea cardiovasculara”."Descoperirile sugereaza ca ingerarea regulat pe termen scurt de ceai negru timp de trei luni poate imbunatati greutatea corporala si distributia tesutului adipos din organism” spune Dr.

Tim Bond specialist al Advisory Panel Tea.

Un alt studiu recent subliniaza faptul ca un consum regulat de ceai ar putea reduce de asemenea riscul de fractura de sold. Oamenii care beau aproximativ patru cesti de ceai pe zi au un risc mai mic de fracturi de sold decat cei care nu beau ceai, conform unui nou studiu publicat in jurnalul International Osteoporosis.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

"Fractura, este adesea cauzata de osteoporoza, cauzata de

invaliditate functionala. Un studiu publicat la inceputul acestui an a aratat ca, consumul de ceai negru a fost asociat cu o performanta fizica mai buna. Ceaiul ar putea avea un efect pozitiv datorita prezentei de fluor la fabricarea lui, sau din cauza rolului de flavonoizi de ceai care sunt antioxidanti puternici, dar si in sprijinirea cresterii celulelor osoase, cu toate ca aceste mecanisme trebuie sa fie confirmate in studiile umane” precizeaza Dr.
Carrie Ruxton, un dietetician independent si membru al Grupului consultativ de ceai (TAP).

„In general, aceste studii indica beneficiile de a bea ceai in special in populatia noastra mai in varsta, la care fractura si handicapul functional constituie un risc semnificativ. Consumul de 4 cesti de ceai pe zi,  a fost de asemenea asociata cu sanatatea cardiovasculara si poate contribui la buna hidratare" a adugat specialista.


S-a demonstrat in studii de cercetare ca trei sau mai multe portii de ceai negru pe zi pot avea un impact pozitiv asupra sanatatii, in special un risc redus de boli de inima.

S-a observat ca in intervalul de una pana la patru cesti pe zi, ceaiul ar putea reduce, de asemenea, riscul de accident vascular cerebral si de diabet.

"Ceaiul verde spectaculos de multe ori pe prima pagina a ziarelor pentru beneficiile sale, dar nu toata lumea stie ca toate ceaiurile sunt de fapt derivate din aceeasi planta, Camellia Sinensis.

Poate deloc surprinzator, avand in vedere originea lor comuna, ceaiul negru si verde ofera beneficii medicale similare. De fapt, atat ceaiul negru si verde au potentialul de a reduce riscul de carii dentare, diabet, boli de inima si, eventual, cancer." a mai adugat Dr. Ruxton

Sursa: www.femalefirst.co.uk




Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies