Nucile verzi se numără printre fructele cele mai așteptate ale sezonului cald. Însă știați care sunt beneficiile acestora pentru organism?
Aflați din rândurile următoare când apar mai exact nucile verzi, dar și când sunt bune de recoltat. În plus, descoperiți și care sunt doar câteva dintre nenumăratele beneficii ale acestora, dar și cum le puteți consuma.
Când apar nucile verzi
Atunci când vine vorba despre recoltarea nucilor verzi, aceasta se realizează în două tranșe.
Recoltarea propriu-zisă începe abia după verificarea maturității nucilor. Prin urmare, această recoltare poate avea loc în perioada de la mijlocul lunii mai, până la mijlocul lunii iulie. În funcție de tipul de fructe, pot exista trei tipuri de caracteristici ale soiurilor:
Din timp - Înflorirea are loc în luna aprilie, măturarea completă are loc în luna august.
Mijlocul sezonului - Odată cu măturarea lunii septembrie.
Târziu - Înflorirea verii duce la măturare în luna octombrie.
Citeste si: Ce se mănâncă de Sfânta Maria
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Beneficiile pe care le oferă consumul de nuci verzi
Reduc riscul de infarct
Nucile sunt cele care conțin nenumărate substanțe nutritive, precum vitaminele A, B, E și F, dar și minerale precum calciu, fier, seleniu, fosfor și zinc.
Datorită acestora, vor exista beneficii atât pentru oase, cât și pentru inimă. Antioxidanții care se regăsesc în miezul nucilor verzi, au rolul de a regla tensiunea arterială. În plus, acest miez, odată consumat, poate reduce nivelul colesterolului din sânge, iar datorită conținutul de vitamina E, scade semnificativ și riscul de a face atac de cord.Tratează problemele de stomac
Pe lângă caracteristicile benefice ale miezului din nucile verzi, chiar și coaja deține anumite calități.
Adăugați cinci lingurițe de coji de nuci verzi (pe care le-ați tocat mărunt) în 300 de ml de apă, pe care le veți lăsa la macerat, timp de aproximativ 10 ore. Apoi veți strecura conținutul și îl veți fierbe cu alți 300 de ml de apă, timp de aproximativ 5 minute.
În cazul în care suferiți de gastrită, puteți tăia cojile verzi în patru părți, pe care le veți pune într-un borcan și le veți amesteca cu puțin zahăr. Apoi tot ce trebuie să faceți este să le lăsați la soare, timp de 10 zile, iar următoarele 10 zile, la umbră. Apoi veți adăuga puțină țuică și veți lăsa la macerat încă 10 zile. Ultimul pas este reprezentat de strecurarea amestecul și consumarea a câte o lingură din amestec de trei ori pe zi, înainte cu 15 minute de mesele principale.
Te ajută să tratezi infecțiile urinare
Nucile verzi, odată consumate, pot aduce beneficii și asupra infecțiile urinare de care suferiți. Mai exact, miezul de nucă este cel care vă poate ajuta în acest sens, dar și în combaterea acestor infecții. În plus, vă poate scăpa și de tuse. Pe lângă beneficiile aduse de miezul de nucă, prin intermediul cojii acesteia, puteți scăpa de efectul inestetic al varicelor.
Citeste si: Lista de cumpărături pentru zi de naștere
Sub ce formă poți consuma nucile vezi
Pe lângă faptul că nucile verzi se pot consuma în starea lor crudă, acestea se pot transforma în adevărate delicatese atunci când vine vorba despre sirop, gem, dulceață sau alte astfel de preparate.
Sirop de nuci verzi cu miere
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : 40 de nuci verzi (mici) și un kilogram de miere naturală.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a spăla foarte bine nucile. Apoi le veți usca şi le veți tăia în sferturi. Toate acestea se vor pune într-un borcan de sticlă, iar peste ele veți turna mierea. Închideți borcanul etanş şi lăsați-l să stea la soare, timp de aproximativ o lună.
La fiecare 10 zile, este necesar să deschideți capacul şi să agitați siropul. Astfel, în această perioadă, nucile verzi își vor elibera un suc medicinal în miere, iar mierea va deveni diluată şi se va închide la culoare.
După ce au trecut cele 30 de zile, veți scoate nucile și veți păstra siropul într-un recipient de sticlă, de această dată, la loc răcoros şi întunecat. Puteți consuma câte o linguriţă de sirop, dimineaţa, pe stomacul gol.