Beneficiile consumului de prune. Mananca si tu si-ti vei rezolva multe probleme de sanatate

Beneficiile consumului de prune. Mananca si tu si-ti vei rezolva multe probleme de sanatate
Beneficiile consumului de prune. Mananca si tu si-ti vei rezolva multe probleme de sanatate

Prunele au proprietaţi diuretice, de stimulare a sistemului nervos, decongestive, hepatice, dezintoxicante şi laxative.

Aceste fructe amelioreaza starile inflamatorii ale ficatului şi splinei. De asemenea, prunele şi sucul proaspat pregatit din ele contribuie la scaderea aciditatii sucului gastric, ceea ce le face sa fie un mijloc de tratament auxiliar in gastrite, ulcer stomacal şi duodenal. Prunele imbunatatesc semnificativ starea bolnavilor de ateroscleroza, colecist, hipertensiune si rinichi. Uite ce alte beneficii ne ofera gustoasele prune.

Stimuleaza memoria – stiai ca daca mananci cel putin trei prune pe zi, antioxidantii puternici din acestea te ajuta să elimini celulele deteriorate care iti afecteaza memoria?

Ideale la dieta – prunele sunt

sarace in calorii, ceea ce inseamna ca sunt benefice dietei tale. Fiecare pruna conţine 30 de calorii, adica 1,5% din caloriile recomandate pentru fiecare zi pentru o dieta bazata pe 2.000 de calorii pe zi.

Previn bolile de inimă – prunele sunt foarte sarace in grasimi, fiecare fruct contine mai putin de 0,2 grame. In plus, ele nu contin grasimi saturate, care pot creste riscul atacului de cord prin cresterea colesterolului.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sunt pline de carbohidrati buni- daca dieta pe care o tii interzice consumul de carbohidrati, prunele pot fi printre putinele fructe pe care le poti consuma.

Te feresc de cancer – pigmentul rosiatic-albastrui al prunelor, numit antocianina, poate ajuta la prevenirea diverselor tipuri de cancer.

Benefice pentru oase – prunele contin si vitamina A, iar un singur fruct conţine 8% din aportul zilnic de vitamina, despre care este recunoscut faptul ca promoveaza refacerea si cresterea oaselor.

Combat anemia – mecanismul prin care prunele combat anemia si previn reaparitia acesteia nu este legat de continutul ridicat de fier al acestor fructe, ci datorita actiunii vitaminei C, care intervine in absorbtia fierului la nivelul organelor digestive, jucand astfel un rol indirect in prevenirea si tratarea anemiei feriprive.

Consumul de prune ajuta in prevenirea si tratarea constipatiei- o portie de prune la 2-3 zile, preferabil dupa-amiaza, fiind recomandata gratie continutului crescut de celuloza si mucilagiu, care au actiune benefica asupra intestinului, stimuland tranzitul intestinal si conferind astfel un efect laxativ.
Sursa: www.dcnews.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies