Beneficiile dietei vegane. Ce spun studiile științifice

Beneficiile dietei vegane. Ce spun studiile științifice
Beneficiile dietei vegane

Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre dieta vegană.

Fiecare dintre noi a auzit sau poate a cunoscut persoane care au adoptat o dietă vegană, din considerente etice, de sănătate sau de mediu. Indiferent care este motivul care duce la adoptarea acestui stil de viață, înainte de toate este esențial să ne documentăm corect despre ceea ce presupune și care sunt beneficiile, dar și dezavantajele acestuia.

Descoperă din rândurile următoare care sunt beneficiile dietei vegane și de ce aceasta reprezintă o alegere sănătoasă.

Dieta vegană, o alegere sănătoasă

Citește și: Diferența dintre vegan și vegetarian. Alegeri alimentare conștiente!

Citește și: Vrei să-ți alcătuiești o dietă bogată în proteine? Iată 3 sfaturi de urmat!

În primul rând, este important de precizat ce reprezintă mai exact o dietă vegană.

Atunci când vorbim despre un stil de viață vegan, ne referim la o persoană care a hotărât să respecte un regim alimentar din care a exclus toate produsele de origine animală. În acest caz, ne referim la absolut toate produsele vin din proveniență animală, inclusiv carne, pește, produse lactate, ouă și chiar miere.

Dieta vegană se bazează exclusiv pe alimente de origine vegetală, precum legume, fructe, cereale, nuci și semințe.

De asemenea, include și anumite produse alimentare procesate, care nu conțin ingrediente de origine animală, cum ar fi tofu, laptele de soia, de cocos, de migdale ș.a., untul de arahide, dar și anumite tipuri de pâine și paste.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Astfel, dacă este să analizăm toate alimentele pe care le excludem din alimentație și care sunt acelea pe care le păstrăm, dieta vegană poate reprezenta o alegere sănătoasă pentru simplul fapt că se bazează pe consumul de alimente de

origine vegetală, cu preponderență fructe și legume. Se știe despre fructe și despre legume că au o cantitate semnificativă de vitamine și minerale, care contribuie la sănătatea organismului și ajută la o bună funcționare a acestuia.

Mai mult decât atât, atunci când vorbim despre semințe, bineînțeles că ne referim și la super-alimente, cum ar fi semințele de chia, despre care este cunoscut faptul că au efecte extraordinare asupra organismului nostru, îmbunătățind digestia și reglând nivelul de insulină din sânge.

Așadar, dacă este să analizăm toate aceste alimente pe care le păstrăm în meniul nostru zilnic, vorbim doar de alimente sănătoase cu multiple beneficii asupra organismului.

Astfel, dieta vegană poate reprezenta o alegere sănătoasă, atâta timp cât ne asigurăm că înlocuim proteinele, grăsimile sănătoase și carbohidrații, care se găsesc cu precădere în produsele de origine animală, cu cele de origine vegetală. Potrivit specialiștilor în domeniu, în cazul în care nu există un aport nutrițional echilibrat, pot apărea deficiențele de vitamine și minerale, cu precădere vitamina B12, fierul, calciul și iodul.

Beneficiile dietei vegane. Ce spun studiile științifice
Beneficiile dietei vegane[Sursa foto: freepik]

Ce beneficii oferă dietele vegane

Beneficiile dietei vegane. Ce spun studiile științifice
Beneficiile dietei vegane[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Conform specialiștilor în domeniu, există numeroase beneficii ale adoptării unei diete vegane. Acestea, însă, sunt atât din punct de vedere al sănătății, cât și din considerente etice sau de mediu. Atunci când vine vorba de cele etice, majoritatea persoanelor adoptă o dietă vegană pentru că sunt de părere că este o cruzime adusă animalelor consumul de produse care sunt din astfel de proveniență.

În ceea ce privește mediul înconjurător, veganii sunt preocupați de impactul negativ pe care creșterea de animale pentru consum îl are asupra mediului.

Din punct de vedere al sănătății, beneficiile unui astfel stil de viață sunt numeroase, iar acest lucru se datorează alimentelor sănătoase de origine vegetală, care au numeroase efecte pozitive asupra organismului.

Astfel, putem să vorbim despre reducerea riscului de boli cardiovasculare, de diabet de tip 2 și a anumitor tipuri de cancer. De asemenea, dieta vegană contribuie la menținerea unei greutăți optime, fapt care previne dezvoltarea unor afecțiuni cum ar fi obezitatea și alte boli asociate cu o greutate crescută. Mai mult decât atât, alimentele de origine vegetală sunt mult mai ușor de digerat, iar un astfel de regim alimentar poate îmbunătăți digestia și contribuie la sănătatea intestinală prin reducerea inflamațiilor din organism. Totodată, o dietă vegană echilibrată poate ajuta la menținerea unui nivel sănătos de colesterol.

Pentru ca acest lucru să fie posibil și să avem parte de un echilibru alimentar, trebuie să consumăm fructe, legume, nuci, semințe și cereale integrale, care oferă o varietate bogată de nutrienți esențiali, inclusiv vitamine, minerale și fibre.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Beneficiile consumului de ghimbir și modalități creative de a-l adăuga în mâncare

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies