Beneficiile exercițiilor statice: Exercițiile simple care au cele mai bune rezultate pentru silueta ta.

Beneficiile exercițiilor statice: Exercițiile simple care au cele mai bune rezultate pentru silueta ta.
Beneficiile exercițiilor statice: Exercițiile simple care au cele mai bune rezultate pentru silueta ta.

Exista opinii diferite atunci cand vorbim de scaderea in greutate ori tonifiere.

Beneficiile exercițiilor statice: Exercițiile simple care au cele mai bune rezultate pentru silueta ta. Exista opinii diferite atunci cand vorbim de scaderea in greutate ori tonifiere. Si care sunt atunci cele mai eficiente exercitii fizice? Unii oameni opteaza pentru cardio, altii opteaza pentru exercitiile de forta, folosind greutati. Sunt antrenori care recomanda rutinele HIIT, dinamice si explozive, in timp ce alti antrenori sfatuiesc efort sustinut, precum alergarea pe banda ori mersul pe bicicleta.

Totusi, daca iti doresti sa iti transformi corpul si sa devii mai puternica si mai sanatoasa, poti opta pentru un alt tip de miscare. Vorbim de beneficiile exercitiilor statice, care nu presupun miscare dinamica, ci mai degraba concentrare si activare musculara. Care sunt beneficiile exercitiilor statice?

Asigura o imbunatatire a posturii

Exercitiile statice iti activeaza muschii local, iar acest lucru inseamna ca postura corpului este ajustata prin micro-miscari.

Daca faci regulat acest tip de exercitii, poti sa iti imbunatatesti postura si sa pari mai supla si mai inalta. In plus, vei scapa de durerile de spate, pe care le resimti de la prea mult stat la birou.

Iti tonifiezi muschii din zona core in mod eficient

Exercitiile statice implica activarea profunda a zonei mediane. Adica muschii spatelui si muschii abdominali sunt intens utilizati.

Daca iti lucrezi acesti muschi, vei obtine o talie mult mai subtire, vei avea un abdomen tonifiat si, per ansamblu, un corp puternic si zvelt. Vei avea inclusiv un corp mai putin predispus accidentarilor.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Te ajuta sa iti pastrezi masa musculara

Exercitiile statice inseamna activarea indelungata a unor muschi specifici.

Acestia sunt supusi unei tensiuni pe o perioada mai lunga de timp si devin mai rezistenti.

Poti face urmatoarele exercitii statice:

Genoflexiuni

Genoglexiunile sunt exercitii care activeaza toata partea inferioara a corpului, cat si zona mediana. Cu ajutorul genoflexiunilor lucrezi mai multe grupe musculare in acelasi timp, printr-o miscare foarte simpla si lucrezi intensiv. Cum sa le faci: tine picioarele la latimea umerilor, apoi du bazinul in spate, indoaie genunchii si mentine spatele drept.

Se activeaza astfel abdomenul, muschii fessieri si picioarele, iar greutatea se afla pe calcaie. Ramai jos 30 de secunde si ridica-te apoi, repetand exercitiul de 7 ori.

Plansa (plank)

Poti folosi plansa, care este si ea o postura excelenta, daca iti doresti sa targetezi mai multi muschi. Cand stai in plank, corpul tau devine activ de la brate, umeri, spate si fessieri, pana la piept, picioare si abdomen.

Te poti aseza in pozitie pe palme sau pe coate si sa ramai acolo 30 de secunde. Poti creste gradul timpul de asezat, pe masura ce capeti mai multa rezistenta si forta.

Citeste si: Cum reușești să faci sport tot anul: 4 trucuri inspirate de cei mai sănătoși oameni.

Podul pe umeri

Daca il efectuezi corect, iti vei activa foarte bine picioarele si fesierii.

Mentinand pozitia cu bazinul ridicat, vei activa muschii fesieri si vei ridica bazinul la maxim. Nu lasa tensiunea sa scada. Incearca sa iti mentii postura un minut. Elibereaza si repeta.

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies