Află din rândurile următoare care sunt beneficiile fructelor și legumelor de vară și cum trebuie să le introduci în alimentația ta.
Vara este sezonul tuturor posibilităților, atât din punct de vedere al distracției, cât și al alimentației.
În cadrul unei emisiuni, nutriționistul Mario Popescu a vorbit despre beneficiile fructelor și legumelor de vară și cum trebuie acestea introduse în dieta noastră zilnică.
„ Este foarte important ca în dieta noastră să introducem fructele și legumele de sezon pentru că natura știe când ni le dă și ni le oferă cu un anumit scop .”,
Căpșuni
Căpșunile sunt unele dintre cele mai îndrăgite fructe de sezon, care sunt foarte delicioase și foarte versatile, putând fi consumate atât ca gustare, la mic-dejun sau introduse în diverse deserturi sau smoothie-uri.
Potrivit specialistului în domeniu, este foarte important să consumăm căpșuni, acestea având un conținut scăzut de calorii și de asemenea, au o cantitate foarte mare de fibre și antioxidanți.
Cireșe
La rândul lor, cireșele sunt foarte bogate în antioxidanți.
„ Un rol foarte important al cireșelor este acela că previne îmbătrânirea prematură. Au o cantitate mare de fibră și un indice glicemic scăzut, deci nu impactează glicemia .”, a spus specialistul în domeniu.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Caisă
Caisele sunt unele dintre cele mai gustoase fructe de sezon, care pot fi consumate atât ca gustare, la micul-dejun sau introduse în deserturi. Specialistul în domeniu recomandă consumul de caise datorită cantității mare de betacaroten și fibre.
„ Acestea au o cantitate foarte mare de betacaroten și ne ajută împotriva radiaților solare. Oferă pielii un aspect sănătos și întinerește pielea. Fiind pline de fibre, ajută menținerea colesterolului în limite normale .”, a spus specialistul în domeniu.
Pepene roșu
Potrivit specialistului în domeniu, pepenele roșu este fructul care are cea mai mare cantitate de apă, deci hidratează foarte bine organismul. De asemenea, este și o sursă foarte bună de licopen, un antioxidant foarte puternic.
Astfel, se recomandă a fi consumat zilnic în acest sezon, dar trebuie să avem grijă să nu îl asociem cu un alt fruct sau alt aliment.
„ El are un indice glicemic scăzut, dar în momentul în care îl asociem cu alte fructe sau alte alimente, atunci indicele său glicemic crește .”, a explicat specialistul în domeniu.
Mazăre
Pe lângă fructele de sezon, legumele de vară sunt la rândul lor pline de vitamine și minerale. Acest lucru se aplică și în cazul mazărei, care este o sursă foarte bună de proteine și fibre, inducând astfel senzația de sațietate. De asemenea, are o cantitate semnificativă de vitamine și minerale, care contribuie la sănătatea organismului nostru.
Salata verde
Salata verde este una dintre cele mai consumate legume în acest sezon. Pe lângă gustul său plăcut, aceasta are numeroase beneficii asupra organismului. De aceea, specialistul în domeniu ne recomandă să o consumăm la fiecare masă.
„ Salata verde trebuie să fie nelipsită. La orice masă, jumătate de farfurie ar trebui să fie din salată. Are foarte multe enzime care ajută la metabolizarea alimentelor de origine animală .”, a spus specialistul în domeniu.
Castravete
Castravetele este cunoscut pentru conținutul ridicat de apă, care contribuie la hidratarea întregului organism, fiind astfel un bun aliat al sănătății tenului. Acesta poate fi consumat atât în salată, cât și în diferite combinații de smoothie.
Cartofi
Cartofii sunt cunoscuți pentru conținutul ridicat de magneziu, potasiu și fibre, care contribuie la sănătatea organismului nostru și la o bună digestie. Astfel, este foarte important să îi introducem în alimentația noastră, dar gătiți în așa fel încât să obținem doar beneficii în urma consumului lor.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.