Beneficiile incredibile ale exercitiilor de pilates si gimnasticii hipopresive pentru femeile insarcinate!

Beneficiile incredibile ale exercitiilor de pilates si gimnasticii hipopresive pentru femeile insarcinate!
Beneficiile incredibile ale exercitiilor de pilates si gimnasticii hipopresive pentru femeile insarcinate!

Unul dintre cele mai comune mituri se refera la faptul ca femeile insarcinate nu au voie sa faca efort in perioada sarcinii.

Marga Balan, fondatoarea Şcolii de Pilates, organizeaza pe 27 mai, la Stejarii Country Club, un workshop dedicat gravidutelor.  In cadrul acestui Workshop, participantii vor afla informatii esentiale despre lucrul in sala de sport cu femeile insarcinate.  Este foarte important pentru gravidute sa faca exercitii corecte de gimnastica in timpul sarcinii!

Este esentiala pregatirea corpului pentru momentul sarcinii, cat si dupa. Astfel,  miscarile corpului vor fi mai eficiente, deci consumul de energie va fi optim.

Prin detensionarea lanturilor musculare de postura, femeile insarcinate vor avea mai putine dureri de spate. In plus, printr-o gimnastica eficienta si corecta a planseului pelvin, care inseamna tonifierea dar si detensionarea zonei in acelasi timp, exista posibilitatea unei nasteri normale, fara epiziotomie.

Exercitiile pilates si gimnastica hipopresiva pot fi adaptate fiecarui stadiu al sarcinii. Acestea se bazeaza pe o respiratie corecta care energizeaza corpul si induce o stare de bine, fizic si mental, elimina stresul si tensiunile.

Cele doua tipuri de exercitii intaresc zona centrala a corpului, reprezentata prin musculatura abdominalilor, in special muschiul transvers, musculatura pelvisului si musculatura de stabilitate a coloanei, muschiul multifizi, fara a pune presiune pe alte parti ale corpului.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

"Aceste exercitii imbunatatesc tonusul muscular si circulatia. O circulatie mai buna permite un aport marit  de oxigen catre uter, iar mai mult oxigen duce la mai putin stres pentru bebelus.

Este important sa folosesti tehnicile de respiratie in timpul nasterii.

In plus, acest tip de sport favorizeaza o buna oxigenare a fatului. Se stabileste o relatie afectiva mama-copil precoce iar fatul se va pozitiona corect in timpul nasterii. Chiar se usureaza faza de expulzie a bebelusului.", explica Marga Balan.

Aceste exercitii sunt recomandate si persoanelor care se recupereaza dupa interventii chirurgicale, precum si persoanelor cu o greutate corporala peste medie sau persoanelor sedentare.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Pizza cu legume. Va aduce întotdeauna un strop de prospețime și bucurie pentru toți!

FOTO DE INFARCT! Uite-o pe Anna Lesko în cea mai SEXY rochie pe care a găsit-o. A arătat TOT, iar fanii au fost în extaz!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Vlăduța Lupău este în culmea fericirii! Artista, primele declarații după ce a născut al doilea copil: "Ai venit să ne umpli casa și inima cu iubire"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Provocarea lui Dan Negru pentru cei din fața micilor ecrane: “Reușiți să-i învingeți?”

Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR


Cookies