Beneficiile incredibile ale exercitiilor de pilates si gimnasticii hipopresive pentru femeile insarcinate!

Beneficiile incredibile ale exercitiilor de pilates si gimnasticii hipopresive pentru femeile insarcinate!

Unul dintre cele mai comune mituri se refera la faptul ca femeile insarcinate nu au voie sa faca efort in perioada sarcinii.

Marga Balan, fondatoarea Şcolii de Pilates, organizeaza pe 27 mai, la Stejarii Country Club, un workshop dedicat gravidutelor.  In cadrul acestui Workshop, participantii vor afla informatii esentiale despre lucrul in sala de sport cu femeile insarcinate.  Este foarte important pentru gravidute sa faca exercitii corecte de gimnastica in timpul sarcinii!

Este esentiala pregatirea corpului pentru momentul sarcinii, cat si dupa. Astfel,  miscarile corpului vor fi mai eficiente, deci consumul de energie va fi optim. Prin detensionarea lanturilor musculare de postura, femeile insarcinate vor avea mai putine dureri de spate. In plus, printr-o gimnastica eficienta si corecta a planseului pelvin, care inseamna tonifierea dar si detensionarea zonei in acelasi timp, exista posibilitatea unei nasteri normale, fara epiziotomie.

Exercitiile pilates si gimnastica hipopresiva pot fi adaptate fiecarui stadiu al sarcinii. Acestea se bazeaza pe o respiratie corecta care energizeaza corpul si induce o stare de bine, fizic si mental, elimina stresul si tensiunile.

Cele doua tipuri de exercitii intaresc zona centrala a corpului, reprezentata prin musculatura abdominalilor, in special muschiul transvers, musculatura pelvisului si musculatura de stabilitate a coloanei, muschiul multifizi, fara a pune presiune pe alte parti ale corpului.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

"Aceste exercitii imbunatatesc tonusul muscular si circulatia. O circulatie mai buna permite un aport marit  de oxigen catre uter, iar mai mult oxigen duce la mai putin stres pentru bebelus. Este important sa folosesti tehnicile de respiratie in timpul nasterii.

In plus, acest tip de sport favorizeaza o buna oxigenare a fatului. Se stabileste o relatie afectiva mama-copil precoce iar fatul se va pozitiona corect in timpul nasterii. Chiar se usureaza faza de expulzie a bebelusului.", explica Marga Balan.

Aceste exercitii sunt recomandate si persoanelor care se recupereaza dupa interventii chirurgicale, precum si persoanelor cu o greutate corporala peste medie sau persoanelor sedentare.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină