Iaurtul este o bautura fermentata din lapte. Zaharurile fermentate din el se transforma in acid lactic.
Datorita energiei sale, a valorii nutritionale si medicinale, iaurtul trebuie inclus in dieta zilnica.
Ingredientele iaurtului: vitamine, minerale si proteine, din care vitaminele D, B2 si B12, potasiun, calciu, carbohidrati.
Iaurtul contine bacteriile sanatoase "Lactobacillus acidophilus" si "Streptococcus thermophillus", care ucid bacteriile daunatoare, regleaza flora intestinala si lupta cu infectiile.
Ajuta la vindecarea acestor boli:
- Anemie
- Boli gingivale
- Boli de ficat si rinichi
- Boli de oase
- Boli de inima si ale vaselor de sange
- Boli ale cavitatii bucale
- Infectii fungice
- Diaree
- Probleme cu pielea
- Candida
- Acnee
- Probleme cu digestia
- Ulcer gastric
Este recomandat sa consumi iaurt in fiecare zi.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro