Laptele este destul de consumat, însă nu suficient. Însă știați care sunt beneficiile sale?
Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact beneficiile laptelui. În plus, descoperiți și cum aduce el sursa de calciu, aportul de proteine, vitaminele și mineralele, dar și hidratarea de care organismul nostru are nevoie.
Sursă de calciu
Specialistul Mihaela Bilic a fost cea care a evidențiat faptul că laptele reprezintă sursa noastră de calciu și fosfor, de care are nevoie organismul pentru a avea un raport cu adevărat bun.
“ Laptele poate să hidrateze extrem de eficient tocmai pentru ca are toate mineralele de care organismul nostru are nevoie și culmea, într-un raport bun, adică avem calciu cu fosfor într-un raport bun ca să fie absorbit produsul lactat perfect, dar asta din punct de vedere al beneficiilor și al rețetei, al gustului, al formei de prezentare”, a subliniat specialistul .
Aport de proteine
De asemenea, trebuie menționat și faptul că tot laptele care deține un aport destul de mare de proteine, este regăsit de cele mai multe ori, în brânzeturi, cum ar fi brânza de vaci proaspătă, ricotta, dar și parmezanul.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
“A vem în lapte un mare prieten pentru hidratare, apoi dacă suntem sportivi, că din nou este important în lapte pe lângă minerale, avem și proteine, avem concentrat de proteine făcut din lapte și atunci pentru cei care vor masa musculară și iată, le teamă de partea de foioase pot să găsească acest concentrat de proteine, în momentul în care începe să crească procentul de grăsime și lucrurile devin mai gustoase, mai delicioase, avem toată categoria de brânzeturi, de la brânza de vaci proaspătă și ricotta, până la parmezan, care este un concentrat de sare și de calciu. Deci puneți parmezan peste orice fel de mâncare și acolo veți avea calciu(...) știm cu toții laptele merge și cu pâine și cu carne și cu legume totul este destul de versatil”, a adăugat Mihaela Bilic.
Vitamine și minerale
Nu au cum să lipsească nici vitaminele și mineralele din organismul nostru, motiv pentru care și laptele, mai exact laptele bătut, sana, și chefir, dețin din belșug sursa necesară de care noi avem nevoie.
“ Tot vorbeam de minerale prezente din belșug în lapte, toate variantele de lapte bătut sana chefir chiar și acesta Ayran care a apărut nou în alimentația noastră și este un iaurt cu apă și sare. Ne ajută foarte mult pe parcursul verii să fim hidratați, deci este important. Studiile arată că la fel hidratează mai mult decât apa, tocmai pentru că această prezență a mineralelor reține apa în organism.
Citește și: Clafoutis cu vișine. Numai bună pentru acest sezon!
Hidratare- Laptele conține în mare parte apă
Puține persoane știu faptul că laptele conține în mare parte apă, motiv pentru care și acesta este unul dintre lichidele care ne hidratează mai mult decât ne putem imagina, iar în plus, acesta ne și oferă liniște în același timp, ceea ce duce la remineralizarea corpului.
“ Este foarte interesant laptele, ne hrănește, ne hidratează și ne remineralizează corpul. Deci acest efect trei in unu, hrănește împreună cu semințele laptelui. Sunt cele doua excepții din categoria alimente care au în compoziție toate clasele de nutrienți, adică avem glucide, proteine și lipide și grăsimi. Dizolvat în multă apă, majoritatea alimentelor au fie doar proteine și grăsimi și doar făinoasele au doar carbohidrați. Ei bine, în lapte le avem pe toate trei și le avem în procente mici cam 3,5% și 87% este apă ”, a încheiat specialistul .
Citește și: Plăcintă grecească cu ceapă și brânză feta. Este mai gustoasă decât crezi!