Beneficiile maceselor. Iata de ce nu trebuie sa ne lipseasca din casa!

Beneficiile maceselor. Iata de ce nu trebuie sa ne lipseasca din casa!
Beneficiile maceselor. Iata de ce nu trebuie sa ne lipseasca din casa!

Adevarate depozite de vitamina C, dar si alte substante bioactive antioxidante si energizante, macesele potenteaza activitatea sistemului imunitar, asigurand un scut infailibil contra bolilor.

Vitamina reprezentativa a maceselor este vitamina C, un antioxidant care ajuta la absorbtia fierului si la fixarea calciului, dar recunoscuta si pentru faptul ca ajuta organismul in procesele de vindecare a ranilor.

De mentionat este ca se gaseste intr-o cantitate de 50 de ori mai mare decat in lamaie si de 200 de ori mai mare decat in mere.

In afara de vitamina C, macesele contin si vitamina A, vitamina K (cunoscuta mai ales pentru rolul sau in procesul de coagulare a sangelui), vitamine din complexul B, vitamina E (tocoferol), vitamina PP, fier, magneziu, dar si o

serie de acizi esentiali.

Iata cum ne ajuta macesele organismul:

Intaresc imunitatea si intervenin remarcabil in combaterea afectiunilor respiratorii, reducand virulenta simptomelor.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Inlatura anemia si oboseala, gratie aportului bogat de vitamine si minerale esentiale.

Au efect calmant in caz de insomnii, migrene, astenii nervoase si oboseala fizica cronica.

Au proprietati antiinflamatorii si antimicrobiene, ceea ce le face un super-remediu in caz de infectii urinare sau boli de rinichi.

Usureaza durerea de oase. Cercetatorii Universitatii din Copenhaga au descoperit ca pudra de macese este de trei ori mai eficienta decat paracetamolul in alinarea suferintei cauzate de osteoartrita.

Protejeaza inima. Alaturi de fructele paducelului, macesele sunt campioane in prevenirea crizelor de angina pectorala si infarct.

Aceasta pentru reduc vascozitatea sangelui si il purifica, fiind un hipocolesterolemiant foarte bun.

Amelioreaza crizele hepatice, deoarece maresc secretia de bila.

Imbunatatesc circulatia periferica, datorita continutului ridicat de vitamina P care ajuta la mentinerea bunei functionari a vaselor de sange, inclusiv a celor capilare.

Previn constipatia, intrucat favorizeaza peristaltismul intestinal si drept urmare au un efect laxativ bland.

Vindeca acneea. Aplica zilnic pe tenul demachiat cataplasme cu infuzie de macese. Pe langa hranirea cu vitamina C, tenul va beneficia si de substantele astringente din pulpa maceselor

Sursa: www.adevarul.ro



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies