Beneficiile maslinelor. Fructe anticancerigene, intaresc vederea, trateaza artrita si previn rahitismul!

Beneficiile maslinelor. Fructe anticancerigene, intaresc vederea, trateaza artrita si previn rahitismul!
Beneficiile maslinelor. Fructe anticancerigene, intaresc vederea, trateaza artrita si previn rahitismul!

De-a lungul istoriei au fost considerate a fi, pe rand, un simbol al pacii, intelepciunii, puterii, fertilitatii si puritatii.

Incluse in majoritatea preparatelor mediteraneene, aceste fructe sunt deosebit de gustoase si sanatoase.

De diferite forme, dimensiuni, texturi si arome, maslinele sunt apreciate inca din antichitate. Desi atat cele verzi, cat si cele negre au proprietati curative, fiecare aduce un alt tip de beneficii organismului.

Intrucat sunt culese inainte de a fi pe deplin coapte, cele verzi a jumatate din numarul de calorii continute de maslinele negre.

Toate tipurile de masline contin grasimi, insa acestea sunt sanatoase, fiind mononesaturate.

Maslinele verzi sunt bogate in vitamina E, D şi K, fibre, fier, acid oleic, potasiu, fosfor, zinc, calciu, betacaroten, polifenoli si falvonoide cu proprietati anti-inflamatoare.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Pastreaza sanatatea inimii- Atat grasimile mononesaturate cat si polifenolii ajuta la prevenirea oxidarii colesterolului, protejand astfel sistemul cardiovascular si prevenind aparitia unor boli precum ateroscleroza, atacul de cord sau accidentul vascular cerebral.

De asemenea, maslinele verzi previn formarea chiagurilor de sange si stimuleaza vasodilatatia, avand proprietatea de a imbunatati functia cardiaca.

Actiune anticancerigena- Polifenolii, betacarotenul si vitamina E, toate substante cu efect antioxidant, lupta cu radicalii liberi. Astfel, maslinele verzi ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor degenerative si cronice ce pot sa apara din cauza imbatranirii premature. Mai mult, combinatia dintre grasimile mononesaturate si vitamina E ajuta la prevenirea aparitiei cancerului de colon.

Imbunatatesc functia ficatului- Datorita continutului de fibre, aceste masline imbunatatesc functia ficatului si a intestinului si ajuta la prevenirea si tratarea constipatiei.

Previn rahitismul- Maslinele contin din belsug vitamina D, calciu si fosfor, elemente esentiale in cresterea, remodelarea si intarirea oaselor. Consumate regulat, ajuta la prevenirea rahitismului, la copii, si a osteoporozei, la adulti.

Trateaza artrita- Datorita polifenolilor si falvonoidelor cu proprietati anti-inflamatoare puternice, maslinele ajuta la prevenirea inflamatiilor care duc la aparitia artritei.

Reduc simptomele de menopauza- Studiile arata ca maslinele verzi reduc intensitatea si frecventa bufeurilor experimentate de femei in perioada de permenopauza si de postmenopauza.

Mentin sanatatea pielii- Antioxidantii continuti ajuta la mentinerea sanatatii pielii, prin combaterea efectelor negative cauzate de radicalii liberi asupra tesuturilor. Totodata, cantitatile relativ mari de betacaroten si de vitamina E din maslinele verzi joaca un rol semnificativ in regenerarea, protejarea si stimularea pielii.


Sursa: www.dcnews.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies