Beneficiile musetelului. Te scapa de vicii, imbunatateste digestia, alunga insomnia, migrenele si cistitele!

Beneficiile musetelului. Te scapa de vicii, imbunatateste digestia, alunga insomnia, migrenele si cistitele!
Beneficiile musetelului. Te scapa de vicii, imbunatateste digestia, alunga insomnia, migrenele si cistitele!

Puternic aromat, aceata licoare este un remediu natural bine cunoscut de romani, utilizat in tratarea si ameliorarea multor afectiuni.

Cunoscut in termeni populari şi sub numele de romanita, musetelul sau Matricaria chamomilla, dupa numele stiintific, este raspandit in special in zonele de ses, in locuri insorite, dar poate fi gasit si printre alte plante semanate sau la margini de drumuri.

Florile de musetel se culeg din aprilie-mai pana in august, dupa care se pun la uscat. Ele contin ulei eteric, glucide, acizi organici, colina, vitamina B1 si C, calciu, fosfor, zinc, siliciu, cupru, mangan si fier, elemente care fac infuzia obtinuta din aceasta planta un foarte eficient remediu.

Calmeaza puseele bolii Zona Zoster- Compresele cu ceai de musetel si rozmarin aplicate 15 minute, de trei ori pe zi, linistesc puseele acestei boli, iar repetarea tratamentului timp de o luna, la fiecare doua zile, scade frecventa lor.

Te scapa de vicii- Fumatorii care doresc sa se lase de acest viciu pot mesteca cu incredere bobocii de musetel uscati in momentele in care simt nevoia de tigara si vor scapa de acest obicei.

La fel de eficienta este si o cana de ceai indulcit cu miere.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Trateaza bolile de ficat- Infuzia dintr-un amestec de musetel cu albastrele, rostopasca, menta, anghinare si sunatoare este eficienta in cazul bolilor de ficat, intrucat calmeaza durerile si decongestioneaza, actionand totodata ca antiseptic si antiinflamator.

Imbunatateste digestia- Ceaiul de musetel e recunoscut ca antiseptic, avand proprietatea de a trata gastritele, colitele si enterocolitele.

Alunga insomnia- O cana de ceai de musetel consumata inainte de culcare are proprietatea de a tine insomnia la distanta.

Trateaza cistitele- Consumul a trei cani de ceai de musetel pe zi ajuta la tratarea infectiilor urinare si calmarea durerilor abdominale.

Alunga migrenele- O cana de ceai de musetel este eficienta la tratarea migrenelor, avand efect calmant.

Trateaza hemoroizii- Infuzia de musetel este benefica in caz de hemoroizi indirect, pentru ca ajuta la normalizarea tranzitului intestinal, dar si direct, compresele imbibate in ceai de musetel ajutand la calmarea durerilor provocate de hemoroizi si la reducerea inflamatiei acestora.

Contraindicatii- Ceaiul de musetel este nerecomandat femeilor insarcinate si persoanelor alergice la plante din aceeasi familie, cum ar fi crizantemele, galbenelele si margaretele.


Sursa: www.dcnews.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies