Nu mai arunca cojile de banane, deoarece acestea au multe beneficii pentru sanatatea organismului tau. Suntem de acord ca aceasta coaja galbena nu arata foarte apetisant, dar este bogata in potasiu, magneziu si fibre.
Cojile de banane contin procente semnificative de substante nutritive de care organismul nostru are nevoie zilnic:
12% din DZR de fibre – sprijina procesul de digestie si contribuie la reducerea riscului de diabet zaharat.
17% din DZR de vitamina C – sustine functionarea sistemului imunitar, precum si cresterea si dezvoltarea.
20% din DZR de vitamina B6 – sprijina capacitatea organismului de a transforma mancarea in energie.
12% din DZR de potasiu – ajuta la dezvoltarea celulelor, tesuturilor si a organelor.
8% din DZR de magneziu – creste nivelul de energie al organismului si regleaza nivelul de glucoza si tensiunea arteriala.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro