Beneficiile ovăzului. Ce cantitate de fulgi de ovăz se mănâncă pe zi

Beneficiile ovăzului. Ce cantitate de fulgi de ovăz se mănâncă pe zi
Beneficiile ovăzului. Ce cantitate de fulgi de ovăz se mănâncă pe zi

Ovăzul este un aliment bogat în fibre, cu un conținut ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți. Medicii recomandă fulgii de ovăz mai ales persoanelor care se află la dietă, fiindcă oferă senzația de sațietate. Citește, în acest articol, care sunt beneficiile ovăzului și ce cantitate ar trebui să consumi în fiecare zi.

Ovăzul reprezintă opțiunea cea mai sănătoasă pentru micul dejun. O cantitate de doar 100 de grame asigură aportul zinlic de proteine, fibre, grăsimi și carbohidrați. De asemenea, fulgii de ovăz conțin calciu, potasiu, vitamina B3 și vitamina B6, toate fiind benefice pentru sănătatea organismului nostru.

Citeste si: Dieta cu sare amară. Cum poți slăbi până la 5 kilograme. "Ce fac eu atunci când vreau cu orice preț un abdomen plat, beau un pahar de apă cu o lingură de sare amară"

Beneficii ovăz
Beneficii ovăz[Sursa foto: PixaBay]

Beneficiile ovăzului pentru sănătate

Susțin sănătatea tractului intestinal

Fiind o sursă bogată de fibre, ovăzul este recomandat de medici în curele alimentare. Consumul zilnic de fulgi de ovăz ajută la ameliorarea simptomelor de constipație, notează specialiștii.

Previne cancerul la sân

Femeile au nevoie de fibre din cereale pentru a reduce apariția cancerului mamar.

O serie de cercetări arată faptul că femeile care consumă frecvent ovăz înainte de instalarea menopauzei au cu 41% mai puține șanse de a se îmbolnăvi de cancer la sân.

Ovăzul ajută la controlul greutății corporale

Fibrele din ovăz au capacitatea de a absorbi cantități destul de mari de apă, astfel că vei avea senzația de sațietate pentru mai mult timp.

Beta-glucanul favorizează reducerea cantității de calorii consumate și scade riscul de apariție a obezității.

Reduce riscul de diabet de tip 2

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ovăzul reprezintă o sursă importantă de magneziu, foarte importantă pentru a îmbunătăți rezistența la insulină. Studiile arată că în combinaţie cu produsele lactate, acesta poate reduce cu până la 50% riscul de diabet, atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor.

Ovăzul întărește sistemul imunitar

Fiind o sursă importantă de beta-glucan, consumul fulgilor de ovăz ajută la întărirea sistemului imunitar. Mai mult decât atât, ajută celulele albe să lupte împotriva infecțiilor, la fel că zincul și seleniul, minerale care se găsesc în fulgii de ovăz.

Citeste si: Cât timp se fierbe conopida. „Conopida este o legumă pe care merită să o includeţi în mod regulat în alimentaţie"

Beneficii ovăz
Beneficii ovăz[Sursa foto: PixaBay]

Ce cantitate de fulgi de ovăz se mănâncă pe zi

Potrivit medicilor, doza zilnică recomandată de fulgi de ovăz este de 78 de grame, cantitate care asigură următoarele procente de minerale și vitamine, foarte importante pentru sănătatea organismului:

- 191% mangan
- 41% fosfor
- 34% magneziu
- 24% cupru
- 20% fier
- 20% zinc
- 11% acid folic
- 39% vitamina B1
- 10% vitamina B5

Citeste si: Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni. "Căpșunile au o serie întreagă de proprități grație cărora consumul de căpșuni poate să diminueze riscul apariției următoarelor tipuri de cancer"

Beneficii ovăz
Beneficii ovăz[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

4 moduri în care poți mânca fulgii de ovăz

Fulgii de ovăz se potrivesc de minune cu diferite alimente, de la iaurt sau lapte și până la fructe proaspete, uscate sau semințe de diferite tipuri. Aceștia pot fi consumați dimineața, la micul dejun, în combinație cu alimentele  pe care le preferi.

1. Fulgi de ovăz cu banane

Fierbe 65 de grame de fulgi de ovăz în 60-100 ml de apă și amestecă constant. După ce a fiert, se lasă totul la răcit pentru aproximativ 10 minute. Ulterior, adaugă 230 ml de lapte, 1-2 lingurițe de miere, banane feliate și câteva fructe de pădure.

2. Smoothie de fulgi de ovăz și fructe

Pune într-un blender 2 lingurițe de fulgi de ovăz, o banană, jumătate de măr, o linguriță de miere, 240 ml de lapte și puțină scorțișoară, după gust. Băutura se poate consuma imediat după preparare.

3. Omletă cu fulgi de ovăz

Adaugă două linguri de ovăz într-un bol. Peste pune ouăle bătute și amestecă totul cu grijă. Adaugă compoziția într-o tigaie și servește omelta cu roșii, castraveți sau salată.

4. Clătite cu fulgi de ovăz

Ai nevoie de 250 ml de lapte de migdale, ovăz, 140 de grame de făină de ovăz, 1 banană pasată, 2 ouă, 1 linguriță de sare și 4 linguri de sirop de arțar. Toate aceste ingrediente se amestecă bine cu mixerul, iar mai apoi se adaugă, puțin câte puțin, într-o tigaie. Se gătește timp de 2 minute pe fiecare parte.

 


Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce este balsamul leave-in. "Există balsamuri speciale pentru femeile cu părul blond, dar și pentru cele roșcate, brunete sau șatene"

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a gestionat Antonia un moment inedit pe scenă? Răspunsul artistei a cucerit publicul

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies