Află din rândurile de mai jos care sunt beneficiile glicerinei pentru tenul gras!
Glicerina, cunoscută și sub numele de glicerol, este un ingredient versatil și benefic pentru piele. Deși este asociată, de cele mai multe ori, cu produsele pentru tenul uscat datorită proprietăților sale hidratante, glicerina este de fapt o alegere excelentă și pentru persoanele cu ten gras. Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre beneficiile glicerinei!
Beneficiile uimitoare ale glicerinei pentru tenul gras
Efecte anti-îmbătrânire
Glicerina este un ingredient regăsit în produsele anti-îmbătrânire, deoarece are capacitatea de a menține pielea hidratată. Tenul se deshidratează iar lipsa de umiditate grăbește procesul de îmbătrânire, pentru că pielea devine mai predispusă la riduri și linii fine.
Proprietăți anti-iritante
Potrivi healthline.com, pentru persoanele cu ten sensibil și gras, glicerina este o alegere foarte bună deoarece are proprietăți hipoalergenice și anti-iritante. De asemenea, aceasta ajută la calmarea inflamațiilor și a roșeții, făcând-o potrivită pentru tratarea iritațiilor pielii, erupțiilor cutanate și mâncărimilor. Mai mult decât atât, glicerina ajută la ameliorarea simptomelor unor afecțiuni precum psoriazisul și eczema.
Netezirea pielii
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Un alt beneficiu al glicerinei este capacitatea ei de a netezi pielea fără a o face grasă, deoarece aceasta atrage și reține umiditatea din mediul înconjurător, oferind pielii un aspect catifelat și hidratat.
Așadar, femeile cu ten gras se bucură de o piele mult mai fină și mai puțin predispusă la imperfecțiuni și fără exces de sebum.Toner perfect pentru tenul gras
De asemenea, glicerina poate fi folosită de doamne și domnișoare ca toner pentru tenul gras pentru că are proprietăți neuleioase. Glicerina este un ajutor de nădejde atunci când vine vorba de controlul sebumului, menținând pielea hidratată.
Prevenirea fotoîmbătrânirii
Glicerina este un ingredient foarte întâlnit în cremele de protecție solară, pentru că previne daunele cauzate de razele UV. Astfel, utilizarea regulată a acestor produse poate preveni fotoîmbătrânirea și îmbunătățește tonul inegal al pielii cauzat de expunerea la soare. Glicerina nu doar că protejează pielea, dar și contribuie la menținerea unui aspect uniform și luminos.
Folosită ca demachiant
După cum se știe deja, persoanele cu ten gras sunt predispuse la acnee și erupții. Însă, pentru că glicerina este necomedogenică și are un efect neutru asupra pielii, femeile pot folosi cu ușurință produse pe bază de glicerină pentru prevenirea acneei și minimizarea porilor pentru o piele curată, lipsită de impurități, fără ca pielea să pară excesiv de uscată și întinsă.
Vindecarea rănilor și la controlul infecțiilor
Mai mult decât atât, soluțiile cu 85% conținut de glicerină au efecte bactericide și antivirale, facilitând vindecarea rapidă a rănilor. Un studiu a constatat că aplicarea glicerinei pe răni a redus eficient inflamația. Conform National Institutes of Health, produsele pe bază de glicerină s-au dovedit a fi antimicrobiene.
Îmbunătățirea elasticității pielii
Expunerea la razele UV diminuează nivelurile de colagen din piele, ducând la pierderea elasticității și apariția ridurilor. Așadar, glicerina ajută la menținerea elasticității pielii prin hidratarea profundă și susținerea structurii acesteia. Pielea rămâne fermă și elastică, reducând semnele vizibile ale îmbătrânirii.
Promovarea maturizării celulelor
De asemenea, pielea se regenerează constant, eliminând celulele moarte și producând celule noi pentru a le înlocui. Glicerina ajută celulele tinere să ajungă la suprafața pielii, unde formează o barieră protectoare. Dacă acest proces este perturbat, pielea poate deveni uscată, însă, prin utilizarea glicerinei, pielea rămâne proaspătă și netedă.
Îmbunătățirea permeabilității pielii
Tenul gras poate suferi de deshidratare, mai ales în condiții de vreme uscată sau expunere excesivă la soare. Glicerina ajută la menținerea permeabilității pielii, permițând acesteia să absoarbă și să rețină umiditatea necesară.