Beneficiile uimitoare ale glicerinei pentru tenul gras

Beneficiile uimitoare ale glicerinei pentru tenul gras
Beneficiile uimitoare ale glicerinei pentru tenul gras

Află din rândurile de mai jos care sunt beneficiile glicerinei pentru tenul gras!

Glicerina, cunoscută și sub numele de glicerol, este un ingredient versatil și benefic pentru piele. Deși este asociată, de cele mai multe ori, cu produsele pentru tenul uscat datorită proprietăților sale hidratante, glicerina este de fapt o alegere excelentă și pentru persoanele cu ten gras. Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre beneficiile glicerinei!

Beneficiile uimitoare ale glicerinei pentru tenul gras

Beneficiile uimitoare ale glicerinei pentru tenul gras[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce îți trebuie pentru un machiaj de zi cu zi. Produsele esențiale care nu trebuie să-ți lipsească din trusa de beauty

Efecte anti-îmbătrânire

Glicerina este un ingredient regăsit în produsele anti-îmbătrânire, deoarece are capacitatea de a menține pielea hidratată. Tenul se deshidratează iar lipsa de umiditate grăbește procesul de îmbătrânire, pentru că pielea devine mai predispusă la riduri și linii fine.

Astfel, glicerina crește conținutul de umiditate al pielii și păstrează elasticitatea și fermitatea. 

Proprietăți anti-iritante

Potrivi healthline.com, pentru persoanele cu ten sensibil și gras, glicerina este o alegere foarte bună deoarece are proprietăți hipoalergenice și anti-iritante. De asemenea, aceasta ajută la calmarea inflamațiilor și a roșeții, făcând-o potrivită pentru tratarea iritațiilor pielii, erupțiilor cutanate și mâncărimilor. Mai mult decât atât, glicerina ajută la ameliorarea simptomelor unor afecțiuni precum psoriazisul și eczema.

Netezirea pielii

Beneficiile uimitoare ale glicerinei pentru tenul gras[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Regulile pe care le aplică franțuzoaicele din înalta clasă a societății. Cum poate viața ta să devină mai bună

Un alt beneficiu al glicerinei este capacitatea ei de a netezi pielea fără a o face grasă, deoarece aceasta atrage și reține umiditatea din mediul înconjurător, oferind pielii un aspect catifelat și hidratat.

Așadar, femeile cu ten gras se bucură de o piele mult mai fină și mai puțin predispusă la imperfecțiuni și fără exces de sebum.

Toner perfect pentru tenul gras

De asemenea, glicerina poate fi folosită de doamne și domnișoare ca toner pentru tenul gras pentru că are proprietăți neuleioase. Glicerina este un ajutor de nădejde atunci când vine vorba de controlul sebumului, menținând pielea hidratată. 

Prevenirea fotoîmbătrânirii

Glicerina este un ingredient foarte întâlnit în cremele de protecție solară, pentru că previne daunele cauzate de razele UV. Astfel, utilizarea regulată a acestor produse poate preveni fotoîmbătrânirea și îmbunătățește tonul inegal al pielii cauzat de expunerea la soare. Glicerina nu doar că protejează pielea, dar și contribuie la menținerea unui aspect uniform și luminos.

Folosită ca demachiant

Beneficiile uimitoare ale glicerinei pentru tenul gras[Sursa foto: freepik]

După cum se știe deja, persoanele cu ten gras sunt predispuse la acnee și erupții. Însă, pentru că glicerina este necomedogenică și are un efect neutru asupra pielii, femeile pot folosi cu ușurință produse pe bază de glicerină pentru prevenirea acneei și minimizarea porilor pentru o piele curată, lipsită de impurități, fără ca pielea să pară excesiv de uscată și întinsă.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Vindecarea rănilor și la controlul infecțiilor

Mai mult decât atât, soluțiile cu 85% conținut de glicerină au efecte bactericide și antivirale, facilitând vindecarea rapidă a rănilor. Un studiu a constatat că aplicarea glicerinei pe răni a redus eficient inflamația. Conform National Institutes of Health, produsele pe bază de glicerină s-au dovedit a fi antimicrobiene.

Îmbunătățirea elasticității pielii

Expunerea la razele UV diminuează nivelurile de colagen din piele, ducând la pierderea elasticității și apariția ridurilor. Așadar, glicerina ajută la menținerea elasticității pielii prin hidratarea profundă și susținerea structurii acesteia. Pielea rămâne fermă și elastică, reducând semnele vizibile ale îmbătrânirii.

Promovarea maturizării celulelor

Beneficiile uimitoare ale glicerinei pentru tenul gras[Sursa foto: freepik]

De asemenea, pielea se regenerează constant, eliminând celulele moarte și producând celule noi pentru a le înlocui. Glicerina ajută celulele tinere să ajungă la suprafața pielii, unde formează o barieră protectoare. Dacă acest proces este perturbat, pielea poate deveni uscată, însă, prin utilizarea glicerinei, pielea rămâne proaspătă și netedă.

Îmbunătățirea permeabilității pielii

Tenul gras poate suferi de deshidratare, mai ales în condiții de vreme uscată sau expunere excesivă la soare. Glicerina ajută la menținerea permeabilității pielii, permițând acesteia să absoarbă și să rețină umiditatea necesară.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

E mai sigur să ne injectăm propria grăsime decât substanțe de umplere în tratamentele estetice? Ce spune Dr. Iancu Morad!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies