Beneficiile uimitoare ale rucolei! Iata de ce trebuie sa o mananci!

Beneficiile uimitoare ale rucolei! Iata de ce trebuie sa o mananci!
Beneficiile uimitoare ale rucolei! Iata de ce trebuie sa o mananci!

Rucola este una dintre cele mai aromate si mai gustoase alternative la clasica salata.

 

Lupta impotriva cancerului: este bogata in fibre si antioxidanti, dar si in glucozinolati, ceea ce reduce riscul dezvoltarii cancerului de plamani, prostata, san si pancreas.
Contine multa clorofila, ceea ce ajuta la sanatatea ficatului. Pentru a prelua cat mai muta clorofila din frunzele de rucola, expertii ne recomanda sa o consumam cruda.
Este puternic racoritoare si hidratanta, mai ales pe timp de vara, gratie compozitiei de 90% apa.
Ajuta la sanatatea oaselor, datorita continutului ridicat de vitamina K (o ceasca de rucola contine in jur de 10.9 micrograme de vitamina K), necesara pentru absorbtia calciului in oase si dinti. Trei cesti de rucola pe zi vor furniza 100% din nevoia de vitamina K a corpului.
Contine de zece ori mai mult calciu decat salata verde.
Ajuta la reducerea inflamatiilor din corp.
Curata si detoxifica organismul, datorita fibrelor care ajuta la curatarea colonului si la miscarea sanatoasa a intestinelor; de asemenea, fitochimicalele, antioxidantii si mineralele esentiale din rucola ajuta la eliminarea toxinelor din corp.
Protejeaza creierul de efectele imbatranirii, gratie continutului de vitamina B, dar si a cantitatii semnificative de acid folic.
Stimuleaza pierderea in kilograme: doua cesti de rucola au doar 80 de calorii, dar foarte multi nutrienti, ceea ce o face un aliat de nadejde in orice dieta
Sursa:
ElaCraciun.ro

Lupta impotriva cancerului: este bogata in fibre si antioxidanti, dar si in glucozinolati, ceea ce reduce riscul dezvoltarii cancerului de plamani, prostata, san si pancreas.

Contine multa clorofila, ceea ce ajuta la sanatatea ficatului. Pentru a prelua cat mai muta clorofila din frunzele de rucola, expertii ne recomanda sa o consumam cruda.

Este puternic racoritoare si hidratanta, mai ales pe timp de vara, gratie compozitiei de 90% apa.



Ajuta la sanatatea oaselor, datorita continutului ridicat de vitamina K (o ceasca de rucola contine in jur de 10.9 micrograme de vitamina K), necesara pentru absorbtia calciului in oase si dinti. Trei cesti de rucola pe zi vor furniza 100% din nevoia de vitamina K a corpului.

Contine de zece ori mai mult calciu decat salata verde.

Ajuta la reducerea inflamatiilor din corp.


Curata si detoxifica organismul, datorita fibrelor care ajuta la curatarea colonului si la miscarea sanatoasa a intestinelor; de asemenea, fitochimicalele, antioxidantii si mineralele esentiale din rucola ajuta la eliminarea toxinelor din corp.

Protejeaza creierul de efectele imbatranirii, gratie continutului de vitamina B, dar si a cantitatii semnificative de acid folic.

Stimuleaza pierderea in kilograme: doua cesti de rucola au doar 80 de calorii, dar foarte multi nutrienti, ceea ce o face un aliat de nadejde in orice dieta

Sursa: ElaCraciun.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies