Rucola este una dintre cele mai aromate si mai gustoase alternative la clasica salata.
Lupta impotriva cancerului: este bogata in fibre si antioxidanti, dar si in glucozinolati, ceea ce reduce riscul dezvoltarii cancerului de plamani, prostata, san si pancreas.
Contine multa clorofila, ceea ce ajuta la sanatatea ficatului. Pentru a prelua cat mai muta clorofila din frunzele de rucola, expertii ne recomanda sa o consumam cruda.
Este puternic racoritoare si hidratanta, mai ales pe timp de vara, gratie compozitiei de 90% apa.
Ajuta la sanatatea oaselor, datorita continutului ridicat de vitamina K (o ceasca de rucola contine in jur de 10.9 micrograme de vitamina K), necesara pentru absorbtia calciului in oase si dinti. Trei cesti de rucola pe zi vor furniza 100% din nevoia de vitamina K a corpului.
Contine de zece ori mai mult calciu decat salata verde.
Ajuta la reducerea inflamatiilor din corp.
Curata si detoxifica organismul, datorita fibrelor care ajuta la curatarea colonului si la miscarea sanatoasa a intestinelor; de asemenea, fitochimicalele, antioxidantii si mineralele esentiale din rucola ajuta la eliminarea toxinelor din corp.
Protejeaza creierul de efectele imbatranirii, gratie continutului de vitamina B, dar si a cantitatii semnificative de acid folic.
Stimuleaza pierderea in kilograme: doua cesti de rucola au doar 80 de calorii, dar foarte multi nutrienti, ceea ce o face un aliat de nadejde in orice dieta
Sursa: ElaCraciun.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro