Află din rândurile de mai jos care sunt beneficiile uleiului de măsline!
Dr. Cezar a vorbit într-un videoclip de pe canalul său de Youtube despre beneficiile uleiului de măsline.
Sănătatea inimii
Uleiul de măsline se numără printre cele mai importante ingrediente care nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie. Uleiul de măsline este adesea folosit în bucătărie pentru gătit, însă trebuie să fie recunoscut și pentru rolul său în promovarea sănătății inimii, reducerea inflamației, controlul nivelului de colesterol și multe altele.
“Uleiul de măsline are efect antiinflamator și poate reduce congestia și vibrațiile căilor respiratorii care provoacă sforăitul”, a spus el.
Controlul greutății
Oamenii care se luptă cu kilograme în plus pot consuma cu încredere ulei de măsline deoarece acizii grași vor ajuta la sațietate și la reducerea poftei de mâncare, cât și cea de zaharuri.
“Dacă te confrunți cu kilograme în plus, adaugă uleiul de măsline în alimentație. Acizii grași îți vor oferi mai multă sațietate, vor reduce pofta de mâncare și nevoia de zaharuri”, a
mai spus acesta.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Piele radiantă
Pentru plajă, persoanele sunt sfătuite să folosească o locațiune care are în conținutul ei ulei de măsline deoarece reușește să prevină cancerul de piele.
“Atunci când mergi la plajă, folosește o loțiune pe bază de ulei de măsline deoarece contribuie la prevenția cancerului de piele mulțumită oxidanților și vitaminelor liposolubile E, A, D, K”,
a spus el.Prevenirea cancerului
Mai mult decât atât, uleiul de măsline ajută persoanele cu probleme digestive, ulcer, gastrită și poate contribui la combaterea bacteriei Helicobacter pylori. De asemenea, cele cu diabet pot experimenta îmbunătățiri în nivelul trigliceridelor și controlul glicemic, iar acest ulei poate ajuta și persoanele care suferă de astm și artrită prin efectul său antiinflamator.
“Uleiul de măsline le este benefic și celor care au probleme cu digestia, ulcerul, gastrita și la eradicarea Helicobacter pylori, stimulează secreția bilei și scade șansele apariției calculilor biliari. Cei care suferă de diabet se pot bucura de beneficiile uleiului de măsline, acesta este asociat cu scăderea numărului de trigliceride și stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Ajută și pe cei care suferă de astm și artrită, fiind un foarte bun antiinflamator”,
Menținerea sănătății oaselor
De asemenea, mulți oameni îl consideră ca unul dintre cele mai sănătoase tipuri de ulei, fiind o sursă nemaipomenită de grăsimi mononesaturate. Specialiștii au demonstrat că poate contribui la scăderea inflamației, a nivelului de colesterol LDL (colesterolul "rău"), prevenind astfel formarea cheagurilor de sânge, reducând riscul bolilor cardiovasculare și al mortalității.
“Uleiul de măsline este considerat unul dintre cele mai sănătoase uleiuri, fiind cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate. Este practic un suc natural care păstrează gustul, aroma și proprietățile curative ale măslinilor. Studiile au concluzionat că ajută la reducerea inflamației, a oxidării LDL, adică colesterolul rău, previne formarea cheagurilor de sânge și astfel la reducerea riscului bolilor cardiovasculare și a mortalității”, a mai precizat doctorul.
Sănătatea digestivă
Consumul de ulei de măsline dimineața, pe stomacul gol, asigura un aport optim de grăsimi și calorii sănătoase. Mai mult decât atât, uleiul de măsline ajută la procesul de digestie și ameliorează simptomele constipației.
“Uleiul de măsline le este benefic și celor care au probleme cu digestia”, a menționat el.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.