Beneficiile uleiurilor naturale pentru piele! Uite ce iti recomandam

Beneficiile uleiurilor naturale pentru piele! Uite ce iti recomandam

Lasa de-o parte cremele hidratante cu mai mult sau mai putine substante toxice si descopera de ce ar trebui sa iti hranesti pielea cu aceste 4 uleiuri naturale.

Uleiul de migdale

Uleiul de migdale este extras din migdalele uscate printr-un proces de presare la rece. Migdalele si uleiul lor sunt bogate in vitaminele E, A si D, si cu un continut inalt de acizi oleici si linoleici. Este un ulei usor, perfect pentru pielea usor de iritat si mai tanara. Uleiul de migdale are un efect calmat si alinator asupra pielii iritate, alergiilor pielii si inflamatiilor. Are atat capacitatea de a alina, cat si de a trata alergiile pielii. Ranile minore, pielea uscata si crapata si alte infectii ale pielii pot si ele sa fie tratate utilizand ulei de migdale. Uleiul de migdale ajuta la echilibrarea pH-ului natural al pielii, asa ca desi poti suferi de piele grasa, vei constata beneficiile lui.

Uleiul de jojoba

Uleiul de jojoba este foarte similar sebumului – grasimea pe care noi o secretm pentru a lubrifia pielea si parul – si poate fi utilizat ca un inlocuitor de sebum pentru oamenii cu o secretie redusa.

Datorita naturii sale antibacteriene si anti-inflamatorii, uleiul de jojoba ajuta la vindecarea si prevenirea extinderii acneei.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Uleiul de avocado

Uleiul de avocado este extras din pulpa fructului de avocado prin presare la rece si este extrem de binefacator pentru pielea ta. Uleiul de avocado este bogat in vitamina E; una dintre cele mai importante vitamine pentru pielea ta si extraordinar pentru utilizare zilnica. Este un puternic antioxidant care lupta cu radicalii liberi ce deterioreaza pielea. Comparat cu alte fructe, avocado-ul are cea mai mare cantitate de vitamina E.

Uleiul din nuca de cocos

Unul dintre uleiurile cele mai apreciate, uleiul din nuca de cocos este excelent de utilizat ca si curatitor, dar si ca hidratant. Este deosebit de versatil si este antibacterian, antimicrobian si antifungic. Reduce inflamatia si hidrateaza frumos pielea.

In plus, miroase divin! Datorita proprietatilor lui antibacteriene, ajuta la vindecarea pielii si echilibreaza producerea de grasimi epiteliale.

 

Sursa viataverdeviu.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce sfat le oferă Claudia Pătrășcanu, femeilor de pretutindeni, pentru a se aprecia mai mult? "Doamnelor, iubiți-vă! Faceți ce nu ați făcut pană acum și trăiți fără temeri!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor