Fructul arborelui african de Shea (Vitellaria paradoxa) este sursa din care se obtine untul de shea.
Untul de shea, sau untul de karité este folosit in mod traditional pentru a reduce ridurile fine, cicatricile si ridurile de expresie precum si pentru a diminua iritatiile pielii provocate de psoriazis, eczeme, arsuri solare, intepaturi de insecte sau orice alte afectiuni cutanate.
Untul de shea amelioreaza cicatricile si vergeturile si este considerat de multi drept cel mai bun antidot natural impotriva imbatranirii pielii.Untul de shea stimuleaza regenerarea celulara, previne imbatrânirea pielii si a parului si are proprietati hidratante si nutritive excelente pentru ten si pentru corp. De asemenea, untul de shea are si proprietati cicatrizante si antibacteriene ce ii confera efecte curative si calmente. Reprezinta un excelent tratament pentru buze, sau pentru calcâiele crapate. Tonifica, lumineaza si reda finetea pielii intr-o maniera impresionanta.
Untul de shea este benefic pentru toate tipurile de ten, chiar si pentru cel sensibil. Deoarece este un produs 100% natural este excelent si pentru pielea bebelusilor, prevenind aparitia iritatiilor.
Este un ingredient ideal pentru a fi folosit, impreuna cu alte extracte de plante, in produsele cosmetice. Deoarece untul de shea se topeste la contactul cu pielea, principiile active se absorb foarte usor, fara a lasa urme grase.
Sursa: Frunza-verde.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro