Incredibil de ieftina, se gaseste din abundenta pe tot parcursul anului peste tot, fie ca e vorba de piete, hipermarketuri, gradini sau micile magazine de cartier.
Ceapa, originara din regiunile de stepa din Asia centrala si de vest, probabil de pe teritoriul Afganistanului de astazi, este una dintre cele mai vechi plante de cultura, fiind cultivata ca planta medicinala, condiment si leguma. In Egiptul antic era atat de apreciata incat a ajuns sa fei considerata un simbol al vietii eterne.
Contine din belsug vitamina C, potasiu, calciu, sulf si fibre alimentare, elemente datorita carora are proprietatea de a sustine sanatatea creierului şi a inimii, a intari oasele, a imbunatati digestia şi chiar de a reduce riscul dezvoltarii cancerului.
Previne bolile de inima
Mirosul intepator al cepei este dat de sulfura de alil, un compus care contine sulf, cunoscut pentru calitatile lui ce protejeaza vasele de sange impotriva problemelor cauzate de colesterol. Astfel, un consum constant de ceapa proaspata poate preveni aparitia bolilor de inima. Consumata in stare cruda, ceapa favorizeaza productia de colesterol bun in interiorul organismului uman, care regleaza o mare parte din functiile cardiace.
Regleaza nivelul glicemiei
Bogata in crom si cu un continut ridicat de alil propil disulfid, ceapa verde sau ceapa ajunsa la maturitate poate regla nivelul zaharurilor din sange.
Previne aparitia cancerului
Cercetatorii americani au facut o serie de teste in urma carora s-a demonstrat ca persoanele care consuma periodic ceapa si usturoi au un grad mai mare de protectie impotriva cancerului fata de cei care nu el introduc in dieta alimentara.
Specialiştii cred ca aceasta capacitatea a cepei este asociata cu flavonoizii care blocheaza agentii ce favorizeaza aparitia cancerului.
Previne raceala si gripa
Efectele curative ale ceaiului de ceapa sunt bine cunoscute de aproape toti romanii. Desi nu are un gust prea bun, acest ceai s-a dovedit a fi un remediu foarte util in tratarea racelii si gripei. Cercetatorii au descoperit ca ceapa, prin continutul mare de fitochimicale, asigura o absorbtie mare a vitaminei C in organism, crescand astfel imunitatea la infectii.
Citeste mai multe AICI.
Ceapa, originara din regiunile de stepa din Asia centrala si de vest, probabil de pe teritoriul Afganistanului de astazi, este una dintre cele mai vechi plante de cultura, fiind cultivata ca planta medicinala, condiment si leguma. In Egiptul antic era atat de apreciata incat a ajuns sa fei considerata un simbol al vietii eterne.
Contine din belsug vitamina C, potasiu, calciu, sulf si fibre alimentare, elemente datorita carora are proprietatea de a sustine sanatatea creierului şi a inimii, a intari oasele, a imbunatati digestia şi chiar de a reduce riscul dezvoltarii cancerului.
Previne bolile de inima
Mirosul intepator al cepei este dat de sulfura de alil, un compus care contine sulf, cunoscut pentru calitatile lui ce protejeaza vasele de sange impotriva problemelor cauzate de colesterol. Astfel, un consum constant de ceapa proaspata poate preveni aparitia bolilor de inima. Consumata in stare cruda, ceapa favorizeaza productia de colesterol bun in interiorul organismului uman, care regleaza o mare parte din functiile cardiace.
Regleaza nivelul glicemiei
Bogata in crom si cu un continut ridicat de alil propil disulfid, ceapa verde sau ceapa ajunsa la maturitate poate regla nivelul zaharurilor din sange.
Previne aparitia cancerului
Cercetatorii americani au facut o serie de teste in urma carora s-a demonstrat ca persoanele care consuma periodic ceapa si usturoi au un grad mai mare de protectie impotriva cancerului fata de cei care nu el introduc in dieta alimentara. Specialiştii cred ca aceasta capacitatea a cepei este asociata cu flavonoizii care blocheaza agentii ce favorizeaza aparitia cancerului.
Previne raceala si gripa
Efectele curative ale ceaiului de ceapa sunt bine cunoscute de aproape toti romanii. Desi nu are un gust prea bun, acest ceai s-a dovedit a fi un remediu foarte util in tratarea racelii si gripei. Cercetatorii au descoperit ca ceapa, prin continutul mare de fitochimicale, asigura o absorbtie mare a vitaminei C in organism, crescand astfel imunitatea la infectii.
Citeste mai multe AICI.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro