Ca sa va bucurati fara regrete de ciocolata, cautati intotdeauna variantele cu cel putin 80% cacao si vizitati des raioanele de produse bio din magazine.
Reduce riscul de boli cardiovasculare
Substantele active din cacao, mai exact flavonoizii, stimuleaza arterele sa elibereze oxid de azot, compus chimic cu efect relaxant asura intregului sistem circulator. Rezultatul este o mai buna circulatie a sangelui si risc mai mic de cheaguri. alaturi de o reducere subtila a tensiunii arteriale.
In plus, ciocolata neagra scade colesterolul „rau” si il echilibreaza pe cel „bun”.
Imbunatateste functiile cognitive
Ciocolata neagra creste oxigenarea la nivel cerebral si imbunatateste circulatia sangelui spre creier. In acest mod actioneaza benefic asupra concentrarii, memoriei, atentiei si reflexelor noastre.
Anumite studii au demonstrat ca persoanele care consuma ciocolata neagra rezolva mai rapid problemele, au un timp de reactie mai scurt si sunt mult mai tonice din punct de vedere al activitatii cerebrale.
Este un excelent antioxidant
Boabele de caco sunt bogate in flavonoizi, polifenoli si catechine, dar si in fibre, fier si magneziu.
Cat despre antioxidantii enumerati, ei sunt importanti pentru sistemul nostru imunitar si pentru lupta acestuia cu toxinele si cu radicalii liberi. Antioxidantii „curata” organismul si previn imbatranirea prematura a acestuia.
Ne face mai fericiti
Nu-i asa ca atunci cand suntem stresati, nervosi sau tristi simtim nevoia sa mancam ciocolata? Si asta fiindca dupa ce consumam produse cu cacao, serotonina si endorfinele din corpul nostru cresc considerabil. Acesti hormoni reduc stresul, oboseala si depresia si ne fac instant sa ne simtim mult mai bine.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro