Ananasul contine vitamina A, vitamina C, vitaminele B1 si B6, acid folic, cupru, mangan si betacaroten.
Principalul efect benefic al ananasului este reglarea tranzitului intestinal. Acest efect se datoreaza bromelainei, o enzima digestiva prezenta in ananas, care favorizeaza digestia, calmeaza aciditatea, balonarea, constipatia sau diareea. Studii recente ai demonstrat ca bromelaina are puternice efecte antiinflamatoare si ca poate lupta si impotriva cancerului.
Ananasul este un diuretic excelent si fiindca impiedica asimilarea grasimilor rele de catre organism, este recomandat dupa mesele copioase sau persoanelor cu un tranzit intestinal lent sau probleme ale bilei.
Combinat cu alte fructe sau legume, ajuta organismul sa elimine toxinele din ficat sau rinichi si in acest mod ne poate ajuta sa slabim. Nutritionistii il recomanda in mule diete deoarece este destul de sarac in calorii, iar consumat in cantitati moderate, are doar efecte benefice.
Combinatia de vitamina A, vitamina C si antioxidanti din ananas sustine sanatatea sistemului imunitar si ne ajuta sa combatem infectiile.
In plus, studii recente au demonstrat ca si bromelaina are puternice efecte antiinflamatoare si ca poate lupta impotriva cancerului.
Alte doua substante din ananas au efecte vindecatoare si de preventie, in cazul unui consum regulat. Manganul sustine sanatatea oaselor si a tesuturilor conjunctive, motiv pentru care ananasul ar trebui consumat in special de persoanele in vârsta. Cuprul are si el efecte benefice auspra oaselor, insa are un rol important si pentru sanatatea inimii, prevenind formarea cheagurilor de sânge.
Sursa
Principalul efect benefic al ananasului este reglarea tranzitului intestinal. Acest efect se datoreaza bromelainei, o enzima digestiva prezenta in ananas, care favorizeaza digestia, calmeaza aciditatea, balonarea, constipatia sau diareea. Studii recente ai demonstrat ca bromelaina are puternice efecte antiinflamatoare si ca poate lupta si impotriva cancerului.
Ananasul este un diuretic excelent si fiindca impiedica asimilarea grasimilor rele de catre organism, este recomandat dupa mesele copioase sau persoanelor cu un tranzit intestinal lent sau probleme ale bilei.
Combinat cu alte fructe sau legume, ajuta organismul sa elimine toxinele din ficat sau rinichi si in acest mod ne poate ajuta sa slabim. Nutritionistii il recomanda in mule diete deoarece este destul de sarac in calorii, iar consumat in cantitati moderate, are doar efecte benefice.
Combinatia de vitamina A, vitamina C si antioxidanti din ananas sustine sanatatea sistemului imunitar si ne ajuta sa combatem infectiile. In plus, studii recente au demonstrat ca si bromelaina are puternice efecte antiinflamatoare si ca poate lupta impotriva cancerului.
Alte doua substante din ananas au efecte vindecatoare si de preventie, in cazul unui consum regulat. Manganul sustine sanatatea oaselor si a tesuturilor conjunctive, motiv pentru care ananasul ar trebui consumat in special de persoanele in vârsta. Cuprul are si el efecte benefice auspra oaselor, insa are un rol important si pentru sanatatea inimii, prevenind formarea cheagurilor de sânge.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro