Putine dintre noi stiu insa ca frunzele morcovului, caci despre el este vorba, sunt la fel de benefice sanatatii ca si leguma in sine.
Au un gust usor amar, insa acest inconvenient este compensat de faptul ca frunzele de morcov sunt bogate in clorofila, substanta care actioneaza ca un detoxifiant al
Gratie continutului bogat in antioxidanti, frunzele de morcovi lupta eficient a mai multor tipuri de tumori si afectiuni.
De asemenea, sunt bogate in minerale, in special potasiu, excelent pentru buna functionare a sistemului cardiovascular, si vitamine, in special vitamina C. Frunzele contin de 10 ori mai multa vitamina C decat morcovul. Vitamina C este esentiala pentru buna functionare a organismului, accelerand refacerea tesuturilor in caz de taieturi, zgarieturi sau vanatai.
Frunzele de morcov au proprietati diuretice, antiseptice si calmante, avand efecte rapide in special in cazul durerilor de dinti si al bolilor gingivale. Totodata, elimina eficient respiratia urat mirositoare.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro