In 1981, cercetatorii din Noua Zeelanda au descoperit ca mierea de Manuka are un nivel de enzime mai mare decat cea a mierii obisnuite.
Beneficiile acestui tip de miere au fost cercetate de foarte mult timp si demonstrate in ultimii ani, din ce in ce mai multi experti in domeniu ii studiaza efectele binefacatoare.
Datorita calitatilor antibiotice recunoscute, mierea de Manuka este un medicament excelent pentru orice tulburare asociata cu prezenta unor bacterii. De fapt, intr-un studiu recent, bacteria Clostridium difficile s-a dovedit a fi sensibila la efectele mierii din Noua Zeelanda. Consumul mierii de Manuka este extrem de benefica pentru echilibrarea sistemului digestiv si vindecarea afectiunilor si dezechilibrelor la nivelul stomacului si intestinelor.
Acnee si eczeme
Exista foarte multe marturii in mediul online de la persoane care au folosit mierea de Manuka pentru a se trata acasa de anumite afectiuni ale pielii, ce sustin ca face minuni in cazul acneei si eczemelor. In cele mai multe astfel de remedii naturiste, se recomanda aplicarea mierii pe zonele afectate si dupa un timp de asteptare, simpla clatire cu apa. Pentru cele mai bune rezultate, procesul se repeta zilnic sau la fiecare doua zile.
Infectia cu Stafilococus aureus
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Stafilococus aureus rezistent la meticilina (MRSA) s-a raspandit rapid si este un motiv de ingrijorare, mai ales datorita faptului ca este o bacterie ce nu raspunde la tratamentul cu antibiotice. Totusi, cateva studii realizate recent de catre cercetatorii de la Cardiff Metropolitan University ofera speranta in acest caz. S-a descoperit ca mierea de Manuka reduce activitatea genelor mai puternice ale bacteriilor MRSA, iar unii oameni de stiinta sugereaza acum ca un uz topic regulat pe infectii poate preveni aparitia Stafilococus aureus, in special in institutiile medicale, spitale sau ingrijirea medicala la domiciliu.
Dureri in gat si imunitate slabita
Informatiile prezentate acum cativa ani in Journal of Leukocyte Biology sugereaza ca o componenta (5.8-kDa) prezenta in mierea de Manuka stimuleaza celulele sistemului imunitar. Orice tip de miere opreste dezvoltarea inflamatiei cauzata de bacterii si amelioreaza durerea in gat. Recent, a fost aprobata de National Cancer Institute din SUA pentru a fi folosita ca tratament pentru inflamatia in gat ce apare in urma chimioterapiei.
Citeste mai multe AICI.