A fost nevoie de un film de desene animate ca tocana de legume din sudul Frantei sa devina celebra in toata lumea.
"Pana cand regizorii de la Hollywood ne vor face celebre bucatele autohtone eu v-as recomanda sa nu le nesocotiti importanta, macar pentru alimentatia copiilor.
De ciorba am tot vorbit si stiti ca sunt un mare fan, asa ca azi va aduc in atentie tocanita. Legume aveti din belsug in piata, puneti cateva bucatele de carne de orice fel, multe rosii si verdeata si masa e gata! Pot exista sute de variante de tocanita, fiecare gospodina e libera sa puna in cratita ce-i place.
Din punct de vedere nutritiv e un fel de mancare sanatos si satios, cu proportie corecta intre carne si legume, totul semifiert cu mult sos de rosii. Faptul ca e gatita inabusit, in mediu umed, o face usor de digerat iar mediul acid din rosii creste absortia fierului. Evitati prajeala si uleiul mult, lasati carnea si legumele sa se intrepatrunda ca gust fara adaos de grasime.
Nu cred ca e vreun copil caruia sa nu-i placa tocanita, fie ca inmoaie o bucata de paine in sos, fie ca o mananca cu orez sau piure de
cartofi. E o forma practica de a-i face sa consume legume, poate fi gatita dietetic, e spornica, nepretentioasa si necostisitoare pentru buget.
Daca variem tipul de carne si de legume putem face din tocanita un fel de mancare de baza, indiferent de sezon, pentru ca este un preparat echilibrat, hranitor si sanatos.", scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.
"Pana cand regizorii de la Hollywood ne vor face celebre bucatele autohtone eu v-as recomanda sa nu le nesocotiti importanta, macar pentru alimentatia copiilor.
De ciorba am tot vorbit si stiti ca sunt un mare fan, asa ca azi va aduc in atentie tocanita. Legume aveti din belsug in piata, puneti cateva bucatele de carne de orice fel, multe rosii si verdeata si masa e gata! Pot exista sute de variante de tocanita, fiecare gospodina e libera sa puna in cratita ce-i place. Din punct de vedere nutritiv e un fel de mancare sanatos si satios, cu proportie corecta intre carne si legume, totul semifiert cu mult sos de rosii.
Faptul ca e gatita inabusit, in mediu umed, o face usor de digerat iar mediul acid din rosii creste absortia fierului. Evitati prajeala si uleiul mult, lasati carnea si legumele sa se intrepatrunda ca gust fara adaos de grasime.
Nu cred ca e vreun copil caruia sa nu-i placa tocanita, fie ca inmoaie o bucata de paine in sos, fie ca o mananca cu orez sau piure de cartofi.
E o forma practica de a-i face sa consume legume, poate fi gatita dietetic, e spornica, nepretentioasa si necostisitoare pentru buget.
Daca variem tipul de carne si de legume putem face din tocanita un fel de mancare de baza, indiferent de sezon, pentru ca este un preparat echilibrat, hranitor si sanatos.",
scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook. Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro