Schimbarile de temperatura din aceasta perioada ne pot provoca raceli, iar un aliat pentru organism, care tine departe raceala, este de departe usturoiul.
O cercetare realizata de Cochrane Database arata ca un aport foarte mare de usturoi consumat poate reduce semnificativ durata simptomelor racelii.
Egiptenii gateau usturoiul si spuneau ca da energie, iar grecii antici credeau ca vindeca infectii si il foloseau si in tratarea leprei. De asemenea, romanii dadeau usturoiul soldatilor pentru a le creste rezistenta. La jumatatea anilor 1800 s-a descoperit faptul ca usturoiul poate omori bacteriile.
Ingredientul care imbunatateste circulatia sangelui
Un grup de cercetatori de la Universitatea din Florida a descoperit ca usturoiul poate creste numarul de limfocite T din sange, care joaca un
De asemenea, cercetatorii de la Universitatea din California au aratat ca alicina, ingredientul care da mirosul puternic al usturoiului, lupta impotriva infectiilor. De asemenea, aceeasi substanta ajuta si la dilatarea vaselor de sange si imbunatateste circulatia.
In ceea ce priveste gatitul usturoiului pentru a-si pastra proprietatile, cercetatorii australieni spun ca trebuie copt cateva minute, intreg, fara a-l curata de coaja, pentru a elibera cat mai multi compusi cu efect puternic impotriva bacteriilor si virusurilor.
Citeste continuarea pe: www.adevarul.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro