Beneficiile vitaminei K. Cum pot beneficia femeile de puterea acestei vitamine

Beneficiile vitaminei K
Beneficiile vitaminei K. Cum pot beneficia femeile de puterea acestei vitamine

Află din rândurile următoare care sunt beneficiile vitaminei K și de ce este important să ai un nivel optim în organism.

Vitamina K este cunoscută și sub numele de „vitamina coagulării” și joacă un rol foarte important în buna funcționare a organismului. Aceasta are numeroase beneficii asupra organismului nostru, iar în cazul persoanelor care suferă de un deficit de vitamina K, efectele pot fi unele neplăcute.

De aceea, este foarte important să obținem aportul zilnic de vitamina K prin intermediul alimentelor bogate în aceasta, cum ar fi:

  • alimentelor vegetale cu frunze verzi (varza, spanac, kale, broccoli)
  • fructe
  • rădăcinoase
  • alimente de origine animală (ouă, lactate integrale, organe, ficat)
  • alimente fermentate (iaurtul, brânzeturile maturate sau varza murată)

În cadrul unui video pe canalul său de YouTube, doctorul Cezar a oferit informații importante despre beneficiile vitaminei K asupra organismului și modul în care se manifestă deficitul de vitamina K.

Descoperă din rândurile următoare care sunt acestea.

Beneficiile vitaminei K

Sănătatea pielii

Un prim aspect foarte important atunci când ne referim la vitamina K este rolul pe care aceasta îl joacă în menținerea sănătății pielii. Mai exact, vitamina K ajută la oprirea sângerării și vindecarea rănilor. De aceea, persoanele care au un deficit de vitamina K au adesea și sângerări abundente, dar și vânătăi persistente la nivelul pielii.

În general, vitamina K1 este considerată mai activă în procesul inițial de formare a cheagului de sânge, deoarece este implicată în sinteza factorilor de coagulare în ficat, iar vitamina K2 are un rol mai important în menținerea coagulării normale pe termen lung .”, a spus specialistul în domeniu.

Sănătatea inimii

Citește și: Semne care indică lipsa unor vitamine și minerale din corp. Cum ne dăm seama de deficitul de vitamine?

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Beneficiile vitaminei K

Pe lângă beneficiile pe care le are asupra pielii, datorită capacității sale de a mobiliza calciul din țesuturile moi și a-l trimite în oase, vitamina K ajută și la buna funcționare a inimii.

Pentru că mobilizează calciul din țesuturile moi și-l trimite în oase, câteva studii sugerează beneficiile vitaminei K și asupra sănătății inimii, fiind implicată în producerea anumitor proteine, care previn calcifierea arterelor inimii sau a rinichilor, iar în cazul vârstnicilor, nivelul optim de vitamina K a fost asociat și cu o memorie episodică îmbunătățită .”, a

explicat specialistul în domeniu.  

Sănătatea oaselor

Osteoporoza este una dintre afecțiunile la care sunt predispuse persoanele care au trecut de o anumită vârstă. Ei bine, aceasta ar putea fi prevenită printr-un aport optim de vitamina K în organism, dar și vitamina D. În combinație cu un stil de viață sănătos și mișcare constantă, aceste două vitamine pot contribui la sănătatea oaselor, vitamina K având și rolul în menținerea oaselor sănătoase, un aport adecvat reducând riscul de fracturi și osteoporoză.

Atât vitamina K1, cât și vitamina K2 pot fi implicate în activarea osteocalcinei o proteină responsabilă de legarea calciului la matricea osoasă, promovând astfel mineralizarea și asigurând rezistența oaselor. Vitamina K2 are o afinitate mai mare și este considerată a fi mai eficientă în activarea osteocalcinei decât vitamina K1 .”, a explicat specialistul în domeniu.

Când apare deficitul de vitamina K

Citește și: Ce este anemia. Cauze, simptome și tratament pentru deficitul de fier

Beneficiile vitaminei K

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Potrivit specialistului în domeniu, deficitul de vitamina K apare adesea mai ales în cazul persoanelor care se confruntă cu următoarele probleme digestive: ficatul gras, litiaza biliară, vezica biliară extirpată, inflamația intestinală, nivelul scăzut de aciditate din stomac, refluxul gastroesofagian și afecțiuni ale pancreasului.

De asemenea, persoanele care iau medicamente pentru scăderea colesterolului, care blochează absorbția grăsimilor sau antibiotice, care afectează microbiomul, sunt la rândul său predispuse la deficitul de vitamina K.

Adesea, acest deficit se manifestă prin depuneri de calciu pe artere, sângerări frecvente care se opresc greu, vânătăi și probleme osoase.

Specialistul în domeniu a menționat importanța unui nivel optim de vitamina K mai ales în cazul femeilor însărcinate, deoarece, în cazul în care există un deficit în acest sens, acesta se va transmite și la nou-născut.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cele mai bune vitamine pentru femei. Cum recunoști carența și care sunt cele mai bune surse

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies