Berea, consumata moderat, poate avea efecte benefice si iarna

Berea, consumata moderat, poate avea efecte benefice si iarna
Berea, consumata moderat, poate avea efecte benefice si iarna

Desi berea este vedeta zilelor insorite de vara, consumul moderat al acestei bauturi in timpul iernii pastreaza aceleasi beneficii pentru starea de bine a organismului.

Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, comenteaza cateva dintre motivele pentru care berea e bine sa fie consumata si iarna.

Datorita proprietatilor benefice pe care le are asupra organismului, berea poate fi consumata in orice anotimp. Aportul sau de vitamine, fibre, antioxidanti, elemente atat de necesare organismului pentru a functiona in parametrii normali este reprezentat, in mod evident, si iarna. Intr-adevar, sarbatorile se apropie si nu trebuie neglijata alimentatia in aceasta perioada, excesele culinare fiind des intalnite.

Insa, in contextul unui stil de viata echilibrat si a unei alimentatii corespunzatoare, consumul moderat de bere poate completa foarte bine o dieta sanatoasa si in anotimpul rece.”, spune Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Sursa de vitamine

Berea poate avea un aport important de substante nutritive. Este produsa din hamei, orz si grau, astfel incat aceasta bautura contine multi nutrienti si vitamine precum: vitamina B, vitamina B2, vitamina B3 si Zinc.

O sticla de bere poate contine 92 mg de potasiu, 14 mg de calciu si 48 mg de fosfor, aceste minerale fiind esentiale pentru un regim alimentar sanatos.

Sursa de fibre

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Datorita continutului sau de orz, unul dintre ingredientele sale naturale, berea poate fi o sursa de fibre solubile, necesare organismului uman, mai ales in anotimpul rece.

Doua pahare de bere pot furniza 10% din doza zilnica de fibre recomandata.

Antioxidanti

Berea contine antioxidanti naturali care pot influenta in mod pozitiv starea de sanatate a organismului. Acestia au ca sursa maltul (orz), cat si hameiul, din care este fabricata berea. Hameiul contine flavonoide, antioxidanti chiar mai puternici decat cei continuti de ceaiul verde sau soia.

Poate preveni osteoporoza

Berea consumata in cantitati responsabile poate avea are rolul de a preveni aparitia osteoporezei datorita continutului de siliciu important pentru cresterea si dezvoltarea oaselor.

Berea nu ingrasa

Potrivit unei serii de cercetari internationale, dar si a celor efectuate anul acesta la nivelul populatiei Romaniei, berea, consumata cu moderatie, nu provoaca modificari in masa corporala. Un pahar de bere cu alcool contine aproximativ 100 de kcal, in timp ce unul de bere fara alcool are sub 50 de kcal.

Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 ml/ zi pentru barbati si 330 ml/ zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ileana Badiu, despre teama de a nu pierde sarcina cu fiul ei, Sasha. Ce afecțiune a descoperit în acea perioadă și care au fost simptomele? “Ceva groaznic, care nu poate fi descris, un coșmar.”

Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști

Victor Cornea a plecat chiar în ziua de Crăciun. Reacția Andreei Bălan, după anunțul lui public

Radu Ștefan Bănică, mărturii cutremurătoare despre copilărie: ”Am avut în clasa a III-a o petiție anti-Radu, semnată de copii ca să dispar”

Oana Ciocan, surprinsă după ce s-a aflat că va avea un copil cu Jador: „Iubirea mea”

Cine este și câți ani are Damla Sönmez, care joacă rolul Dilruba în noul serial "Aziz"! Iată cum arată celebra actriță la început de carieră în urmă cu două decenii

VIDEO Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul suspendat


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies