Berea, consumata moderat, poate avea efecte benefice si iarna

Berea, consumata moderat, poate avea efecte benefice si iarna

Desi berea este vedeta zilelor insorite de vara, consumul moderat al acestei bauturi in timpul iernii pastreaza aceleasi beneficii pentru starea de bine a organismului.

Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, comenteaza cateva dintre motivele pentru care berea e bine sa fie consumata si iarna.

Datorita proprietatilor benefice pe care le are asupra organismului, berea poate fi consumata in orice anotimp. Aportul sau de vitamine, fibre, antioxidanti, elemente atat de necesare organismului pentru a functiona in parametrii normali este reprezentat, in mod evident, si iarna. Intr-adevar, sarbatorile se apropie si nu trebuie neglijata alimentatia in aceasta perioada, excesele culinare fiind des intalnite. Insa, in contextul unui stil de viata echilibrat si a unei alimentatii corespunzatoare, consumul moderat de bere poate completa foarte bine o dieta sanatoasa si in anotimpul rece.”, spune Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Sursa de vitamine

Berea poate avea un aport important de substante nutritive. Este produsa din hamei, orz si grau, astfel incat aceasta bautura contine multi nutrienti si vitamine precum: vitamina B, vitamina B2, vitamina B3 si Zinc.

O sticla de bere poate contine 92 mg de potasiu, 14 mg de calciu si 48 mg de fosfor, aceste minerale fiind esentiale pentru un regim alimentar sanatos.

Sursa de fibre

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Datorita continutului sau de orz, unul dintre ingredientele sale naturale, berea poate fi o sursa de fibre solubile, necesare organismului uman, mai ales in anotimpul rece. Doua pahare de bere pot furniza 10% din doza zilnica de fibre recomandata.

Antioxidanti

Berea contine antioxidanti naturali care pot influenta in mod pozitiv starea de sanatate a organismului. Acestia au ca sursa maltul (orz), cat si hameiul, din care este fabricata berea. Hameiul contine flavonoide, antioxidanti chiar mai puternici decat cei continuti de ceaiul verde sau soia.

Poate preveni osteoporoza

Berea consumata in cantitati responsabile poate avea are rolul de a preveni aparitia osteoporezei datorita continutului de siliciu important pentru cresterea si dezvoltarea oaselor.

Berea nu ingrasa

Potrivit unei serii de cercetari internationale, dar si a celor efectuate anul acesta la nivelul populatiei Romaniei, berea, consumata cu moderatie, nu provoaca modificari in masa corporala. Un pahar de bere cu alcool contine aproximativ 100 de kcal, in timp ce unul de bere fara alcool are sub 50 de kcal.

Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 ml/ zi pentru barbati si 330 ml/ zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Alexandru Ciucu, despre dorințele fiicelor sale de a petrece timp în familie, după separarea lui de Alina Sorescu. „Sunt destul de mari, au început să înțeleagă niște lucruri.”

2025 - anul în care aceste zodii se vor umple de BANI. Previziuni

Lavinia Pîrva, mesaj public în a treia zi de Crăciun! Ce se întâmplă cu ea și Ștefan Bănică Jr.

Reacția lui BDLP după filmarea în care Andreea Bostănică plânge în hohote că și-a pierdut brățara de lux

Oana Ciocan, surprinsă după ce s-a aflat că va avea un copil cu Jador: „Iubirea mea”

Bertan Asllani și colega lui de platou, Rojbin Erden, din serialul Inimă rebelă, apariție de senzație pe covorul roșu, la cea mai așteptată Gală! Iată cum au fost surprinși cei doi actori

VIDEO Lacrimi, veselie și cadouri în "Casa Iubirii". Concurenții petrec Crăciunul și au parte de surprize. Cine pășește în emisiune la ceas de sărbătoare