Biberoane de calitate - 3 criterii de selecție pe care le bifează un produs

Biberoane de calitate - 3 criterii de selecție pe care le bifează un produs
Biberoane de calitate - 3 criterii de selecție pe care le bifează un produs

Ca să te asiguri că cumperi biberoane de calitate pentru bebelușul tău, trebuie, mai întâi, să cunoști criteriile de selecție pe care trebuie să le îndeplinească un produs. Indiferent de tipul de lapte cu care îl hrănești pe prichindel, matern ori formulă de lapte praf, alegerea biberonului este o cheie importantă în dezvoltarea lui.

Diversitatea de modele pe care le găsești în comerț te poate pune în dificultate deoarece trebuie să citești cu atenție caracteristicile fiecărui produs în parte și să faci apoi comparație între ele. Venim în sprijinul tău în această perioadă plină de provocări cu un ghid ce prezintă criteriile de selecție pe care le bifează biberoanele de calitate.

Avantajele hrănirii cu biberonul

Pentru început, citește care sunt avantajele de care te bucuri atât tu, cât și bebelușul tău atunci când îl hrănești cu biberonul. Deși alăptarea direct de la sân ajută la crearea unei legături speciale între mamă și bebeluș, nu este posibilă întotdeauna, astfel că aliatul de nădejde rămâne biberonul.

· oferă flexibilitate în programul mamei pentru că copilul va putea fi hrănit și de altă persoană (tată, bunici, mătușă, bonă, etc);

· face posibilă combinarea alăptării la sân cu hrănirea cu biberonul care conține formulă de lapte praf;

· cantitatea de lapte consumată de bebeluș poate fi controlată;

· în cazul formulei de lapte praf, intervalul de timp dintre mese este mai mare, fiindcă aceasta este mai greu de digerat;

· modelele moderne de biberoane de pe piață sunt anticolici, astfel că vor fi un aliat pentru cel mic, dar și pentru părinți;

· poate fi folosit atunci când laptele matern este depozitat în cazul unui tratament pe care îl urmează mama și care nu este compatibil cu alăptarea.

 

Cum alegi biberoane de calitate

Ghidează-te după următoarele criterii de selecție și astfel ai asigurarea că achiziționezi de fiecare dată biberoane de calitate.

1. Sunt realizate din materiale de calitate

Cel mai important criteriu de selecție pe care trebuie să îl respecți este materialul din care este realizat biberonul. Pe piață găsești o diversitate de modele – biberoane din sticlă, biberoane din plastic, biberoane din silicon sau din materiale bio. Marele avantaj al biberoanelor din sticlă este că nu au în compoziție Bisfenol A (BPA), care este responsabil de multe afecțiuni. Bisfenol A sau BPA este o substanță chimică controversată fiindcă cercetările au arătat că există risc de dereglări ale producerii de hormoni estrogeni, de cancer, diabet și obezitate. Dacă optezi pentru un biberon din plastic, asigură-te că este specificat că modelul respectiv este fabricat din polipropilenă plastic BPA 0, unul dintre cele mai sigure din comerț.

Un biberon din silicon este, de asemenea, o alegere bună, fiindcă acest material este rezistent, ușor de curățat și nu conține bisfenol. Este important de specificat că și tetina biberonului trebuie să fie realizată din materiale precum siliconul ori cauciucul natural.

2. Au tetină concepută inteligent

Biberoanele de calitate sunt dotate cu tetine cu funcții inteligente. Spre exemplu, au sisteme anti-colici cu rolul de a preveni ingerarea aerului, reducând astfel și iritabilitatea și regurgitarea.

O tetină ortodontică este concepută astfel încât să se adapteze la mișcările limbii, maxilarelor și gingiilor bebelușului. Micuțul își poate mișca limba și maxilarele în mod natural în timp ce suge din biberon.

3. Au formă ergonomică

Biberoanele de calitate au formă ergonomică pentru o manevrare ușoară. Acestea pot fi ținute cu ușurință și de mânuțele bebelușului. Îl încurajează să devină independent și să se implice în procesul de hrănire. Mânuirea cu greutate a biberonului și scăparea lui pe jos se află printre motivele pentru care cei mici încep deseori să plângă.

Vezi aici mai multe criterii despre cum să alegi corect biberonul.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cine gătește în familia Natanticu și ce anume i-a pregătit Cosmin soției sale, în prima zi când a rămas la el? „Am două mâini stângi.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies