Biletele de avion se scumpesc. Cât costă cursele spre Roma, Madrid și Londra

Biletele de avion se scumpesc. Cât costă cursele spre Roma, Madrid și Londra
Biletele de avion se scumpesc. Cât costă cursele spre Roma, Madrid și Londra

Sărbătorile de iarnă înseamnă şi bilete de avion mai scumpe plus aglomeraţie de nedescris pe aeroporturi! Nimic nu îi sperie, însă, pe românii din diaspora care vor să petreacă de Crăciun acasă sau pe cei care pleacă în vacanţe la sfârşit de an.

În agitaţia din ce în ce mai mare de pe aeroportul Henri Coandă, l-a întâlnit pe Vasile Leordin. Şi-a făcut bagajele ca să petreacă 2 luni la iubita lui, în Filipine, dar are si motive economice pentru care nu rămâne acasă iarna.

Vasile Leordin: Am considerat că merită vacanța de iarnă, când cheltuielile și întreținerea de iarnă mă costă cât biletul de avion.

L-am luat foarte recent! Dacă îl iei din timp, e în jur de 500 de euro, asta echivalând cu o sobă într-o cameră, așa că merită!

Vasile va sta în Filipine până pe 10 februarie, iar Crăciunul din acest an va fi unul special pentru el.

Vasile Leordin: Stau cu inelul în geantă de fapt, dar mă încurcă hârtiile și procesele din țara noastră!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Departe de casă va petrece sărbătorile și Daniel Vasile. La Napoli, în Italia, acolo unde stă deja de 15 ani cu soția și fiica.

Și pentru că politica de transport a bagajelor e restrictivă, Daniel a ales că produsele tradiționale să și le trimită la pachet, cu autocarul, pentru că este mai ieftin.

Luna decembrie este una dintre cele mai aglomerate din an, pentru că cei mai mulți aleg perioada sărbătorilor pentru a pleca în vacanțe, fără să se mai uite la prețul unei astfel de călătorii.

Andreea Gurban, reporter Stirile Kanal D: Astăzi, un bilet doar dus pentru o cursă low cost spre Roma costă 51 de euro, iar pentru Londra 71 de euro. În schimb, cine dorește să viziteze celebra capitală a Spaniei- Madrid- în aceleași condiții, trebuie să plătească pentru un bilet de avion 140 de euro.

Citeste si: Clipe de coșmar pentru o femeie care încerca să urce în trenul aflat în mișcare! A alunecat și i-a fost retezat piciorul

În perioada sărbătorilor de iarnă, prețul biletelor crește chiar și cu 25% față de o perioadă normală. Iar valul de pasageri aglomerează aeroportul din Otopeni.

Valentin Iordache, purtător de cuvânt Aeroportul București: Ne-am pregătit, spunem noi, mai bine pentru că am deschis o zona de control de frontieră, mărită cu 30% pe zona de sosiri, lucrăm să mărim zona de frontieră și pe plecări, amplasarea de noi ghișee de frontieră!

Aproape 14 milioane de pasageri au tranzitat în 2018 Aeroportul din Otopeni. Lunile de vârf rămân august și decembrie, cu câte 48.500, respectiv 36.000 de pasageri pe zi, iar anul acesta se aşteaptă o creștere de 10%, de Sărbători.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies