Aceasta reteta de biscuiti este delicioasa! Toata familia ta o va adora pe loc si vor cere incontinuu sa servesti, alaturi de o cana cu lapte sau ceai.
Pentru biscuiti:
200 gr zahar
250 gr unt, la temperatura camerei
1 plic praf de copt
1 ou
260 gr faina
o fiola esenta de vanilie
100 gr cacao
un praf de sare
Pentru crema:
1 lingura de lapte
125 gr unt, la temperatura camerei
1 lingura de frisca lichida
400-450 gr zahar pudra
1 praf de sare
o fiola esenta de vanilie
Mod de preparare:
Intr-un castron pentru mixer adauga untul si zaharul si
Intr-un alt vas amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Incorporeaza treptat aceasta compozitie in cea preparata anterior, continuand sa mixezi la viteza mica. Cand ai obtinut un aluat omogen, imparte-l in doua si lasa-l la frigider minim doua ore. Intinde-l apoi pe masa presarata cu putina faina. Aluatul trebuie sa aiba aproximativ 1 cm inaltime.
Coace biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 12-15 minute, la foc potrivit. Intre timp prepara crema. Adauga untul, laptele, frisca, esenta de vanilie si sarea si mixeaza totul foarte bine. Adauga apoi treptat zaharul.
Cand biscuitii s-au racit complet, adauga crema cu ajutorul unui pos si lipeste-i unul de altul.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro