Vedeta a pregătit biscuiți pentru masa de Crăciun.
Acum, că sărbătorile de iarnă se apropie, Roxana Blenche vine în ajutorul iubitorilor de dulce și pregătește o rețetă delicioasă pentru sărbători.
Ingrediente biscuiți:
- 500 g făină
- 40 g zahăr pudră
- Un plic zahăr vanilat
- 360 g unt
- 40 g zahăr pudră
- 50 g cacao
- 250 g nucă măcinată
- 500 g făină
Ingrediente bezea:
- 7 albușuri
- Zeamă de lămâie
- 400 g zahăr
Ingrediente cremă pentru biscuiți:
- 6 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 60 ml lapte
- Sare
- Cacao
- Unt
Ingrediente inserție:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 500 g zmeură
- 3 linguri zahăr pudră
- 100 ml apă
- Zeamă lămâie
- 3 linguri amidon
Roxana începe prin a adăuga cu exactitate toate ingredientele pentru biscuiții realizați în casă, iar când aluatul este gata, îl lasă la frigider pentru a se întări complet.
Cum pregătește Roxana Blenche bezeaua pentru biscuiți
Cât timp aluatul stă la frigider, Roxana începe să facă bezeaua elvețiană, care este lăsată la cuptor aproximativ 3 ore. “Am pus șapte albușuri de ou, puțină zeamă de lămâie și adăugăm 400 g de zahăr. Sună mult, dar așa se face bezeaua elvețiană. Adăugăm un praf de sare, amestecăm și mergem cu ea să o încălzim la bain- marie. Încălzirea se face la 70 de grade. Dacă nu aveți termometru acasă, trebuie să știți că 70 de grade se ating la 4 minute de la punctul de fierbere. Acum îl punem în robot sau amestecăm de mână foarte bine, undeva la 10 minute, la viteză mare, ca să se răcească albușul de ou. Acum, cu ajutorul unui poș, facem bezele.”, a mai spus bucătarul.
Modul de preparare al cremei pentru biscuiți
Următorul pas este crema de ciocolată cu care vor fi umpluți biscuiții, astfel aceasta reușește să o pregătească rapid, din câteva ingrediente. “Punem gălbenușurile de ou într-un vas pentru bain -marie și adăugăm 150 g de zahăr și batem gălbenușurile. Bezeaua este la cuptor, la 180 de grade. Adăugăm 50 ml de lapte în gălbenușuri, cacao, iar acum stau cu crema la bain-marie până când se gătește. Crema este gata, iar acum adăugăm unt treptat care se va topi la contact și lăsăm să se răcească complet. Bezelele le-am ținut 110 grade timp de o oră, după care am schimbat temperatura la 90 de grade încă două ore. Sunt crocante și sunt frumoase.”, a mai spus aceasta.
Cum pregătește Roxana Blenche biscuiții pentru masa de sărbători
După ce aluatul a stat la frigider, îl împarte în două și îl întinde pentru a face biscuiții cu ajutorul unei forme, apoi pregătește și inserția de zmeură și asamblează biscuiții. “Am scos aluatul pentru biscuiți din frigider și îl divizăm în două părți egale, după care începem să îl întindem. Am întins aluatul și am luat această formă rotundă ca să fac biscuiții. Biscuiții îi pun la copt la 210 grade, 10-11 minute. Am pus într-un vas 500 g de zmeură congelată, 3 linguri de zahăr pudră și 100 ml de apă și lăsăm puțin pe foc.
Adăugăm și zeama de la o jumătate de lămâie, adăugăm și trei linguri de amidon și amestecăm încontinuu. Este gata, s-a terminat în aproximativ câteva minute. Acum luăm crema pe care o punem într-un poș. Avem cremă și inserția. Acum, cu ajutorul poșului punem cremă, inserția, după care punem capacul de bezea și aplatizăm puțin, după care luăm prăjiturica, o scufundăm în ciocolată și avem gata turnulețele umplute cu cremă de ciocolată. Sunt super faine și simplu de servit de cei dragi.”, a mai spus Roxana Blenche.
@blenche.roxana Reteta Caciula lui Mos Craciun ❤️🥹🎅🎅🎅🎅🎅 #blenche ♬ sunet original- BLENCHE ROXANA