Biscuitii cu ovaz si scortisoara sunt un desert recomandat pacientilor bolnavi de hepatita sau care sufera de alte afectiuni ale ficatului.
Ingrediente:
240 g faina
180 g fulgi de ovaz instant
250 g zahar brun natural
4 linguri apa fierbinte
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
240 g margarina sau unt light (cu continut scazut de grasimi)
4 linguri sirop de artar
Prajitura Greta Garbo! Un desert fin ce se topeste in gura!
Mod
de preparare:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pregateste doua tavi cu foaie de copt.
Cozonac FARA framantare! Cum sa ai cel mai frumos si gustos cozonac pe masa de Craciun!
Amesteca faina, zaharul, ovazul si scortisoara intr-un bol mai mare.
Topeste untul sau margarina impreuna cu siropul de artar. Amesteca, separat, bicarbonatul in apa fierbinte si adauga grasimea topita in el. Incorporeaza treptat ingredientele lichide in cele uscate, pana formezi un aluat. Formeaza bilute din aluat si asaza-le in tava, la distanta de 5 cm unele de altele. Baga biscuitii la cuptor, 20 de minute sau pana cand se rumenesc pe deasupra.Sursa