Biscuitii cu ovaz si scortisoara sunt un desert recomandat pacientilor bolnavi de hepatita sau care sufera de alte afectiuni ale ficatului.
Ingrediente:
240 g faina
180 g fulgi de ovaz instant
250 g zahar brun natural
4 linguri apa fierbinte
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
240 g margarina sau unt light (cu continut scazut de grasimi)
4 linguri sirop de artar
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Pregateste doua tavi cu foaie de copt.
Amesteca faina, zaharul, ovazul si scortisoara intr-un bol mai mare. Topeste untul sau margarina impreuna cu siropul de artar. Amesteca, separat, bicarbonatul in apa fierbinte si adauga grasimea topita in el. Incorporeaza treptat ingredientele lichide in cele uscate, pana formezi un aluat. Formeaza bilute din aluat si asaza-le in tava, la distanta de 5 cm unele de altele.
Baga biscuitii la cuptor, 20 de minute sau pana cand se rumenesc pe deasupra.
Sursa
Ingrediente:
240 g faina 180 g fulgi de ovaz instant 250 g zahar brun natural 4 linguri apa fierbinte 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu 240 g margarina sau unt light (cu continut scazut de grasimi) 4 linguri sirop de artar
Amesteca faina, zaharul, ovazul si scortisoara intr-un bol mai mare.
Topeste untul sau margarina impreuna cu siropul de artar. Amesteca, separat, bicarbonatul in apa fierbinte si adauga grasimea topita in el. Incorporeaza treptat ingredientele lichide in cele uscate, pana formezi un aluat. Formeaza bilute din aluat si asaza-le in tava, la distanta de 5 cm unele de altele. Baga biscuitii la cuptor, 20 de minute sau pana cand se rumenesc pe deasupra.