Biscuiți digestivi: beneficii pentru sănătate, ingrediente și nutriție

Biscuiți digestivi: beneficii pentru sănătate, ingrediente și nutriție

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre biscuiții digestivi!

Biscuiții digestivi sunt regăsiți în multe diete datorită conținutului crescut de fibre și de textura mărunțită pe care multă lume o iubește. Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre beneficiile biscuiților digestivi!

Ce sunt biscuiții digestivi

Biscuiți digestivi: beneficii pentru sănătate, ingrediente și nutriție [Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de biscuiți din ovăz cu vișine și alune de pădure a Annei Lesko. Un desert sănătos, ideal pentru cei mici! “Nu aș putea să vă descriu în cuvinte cât de frumos miroase.”

Biscuiții digestivi sunt populari ca fiind înlocuitori pentru biscuiți normali și ca gustare sănătoasă pentru ceai. Astfel, marea majoritate a oamenilor care își doresc o dietă sănătoasă consumă acești biscuiți digestivi și la micul dejun datorită conținutului lor ridicat de fibre și gustului delicios. Conform healthline, fibrele promovează pierderea în greutate, scădea nivelul zahărului din sânge și reușește să combată constipația.

Ingredientele biscuiților digestivi

Biscuiți digestivi: beneficii pentru sănătate, ingrediente și nutriție [Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Cine a inventat biscuiții. Povestea strălucitoare a mâinilor iscusite care au inventat acest desert

De obicei, biscuiții digestivi conțin făină de grâu brun grosier, zahăr, ulei vegetal, făină integrală, extract de malț, agenți de creștere și sare. De altfel, există numeroase rețete de biscuiți digestivi, iar cele mai populare sunt cele care conțin fulgi de ovăz, zer uscat fermentat, lapte degresat și nuci măcinate.

Potrivit National Library of Medicine, dieta bogată în fibre, mai precis alimentele care conțin cereale, nuci, fructe și legume, are un efect pozitiv asupra sănătății, deoarece consumul acestora a fost asociat cu o incidență redusă a mai multor boli.

În mod obișnuit, doi biscuiți digestivi conțin aproape 150 de calorii, 20 de grame de carbohidrați, 4,6 grame de grăsimi, 5 grame de zahăr, 2 grame de proteine, 1 gram de fibră și 160 de miligrame de sodiu.

Beneficii ale biscuiților digestivi

Biscuiți digestivi: beneficii pentru sănătate, ingrediente și nutriție [Sursa foto: freepik]

Reduc pofta de mâncare

Biscuiții digestivi reușesc să reducă pofta de mâncare datorită conținutului bogat în fibre. După cum multă lume știe deja, fibrele au capacitatea de a induce o senzație de sațietate.

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

Ajută la digestie

Biscuiți digestivi: beneficii pentru sănătate, ingrediente și nutriție [Sursa foto: freepik]

De asemenea, biscuiții digestivi pot avea un efect pozitiv asupra digestiei, pentru că fibrele din biscuiți ajută la absorbția apei și înmoaie scaunele, facilitând astfel tranzitul intestinal și prevenind constipația. Cu alte cuvinte, biscuiții digestivi promovează o digestie sănătoasă și regulată.

Pierderea în greutate

Consumul de biscuiți digestivi ajută la pierderea în greutate deoarece fibra din acești biscuiți reușește să mențină stomacul plin pentru o perioadă mai lungă, conducând la o reducere a aportului caloric și, implicit, la pierderea în greutate.

Rețetă de biscuiți digestivi

Biscuiți digestivi: beneficii pentru sănătate, ingrediente și nutriție [Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 1 cană de făină integrală de grâu
  • 1 jumătate de cană de ovăz
  • 1 jumătate cană de zahăr brun
  • 1 jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 jumătate de cană de unt nesărat
  • 3 linguri de lapte
  • un praf de sare

Mod de preparare

  1. Primul pas pentru a prepara biscuiți digestivi este să preîncălziți cuptorul la 180°C.
  2. Al doilea pas este să amestecați ingredientele uscate din rețetă și să adăugați ulterior untul.
  3. Al treilea pas este să frecați untul în ingredientele uscate până când amestecul ajunge să aibă o textură precum pesmetul.
  4. Al patrulea pas este să puneți în amestec cele trei linguri de lapte. Mai apoi, amestecați totul până când aluatul se leagă.
  5. Al cincilea pas este să întindeți aluatul pe o suprafață presărată cu făină până la o grosime uniformă. Ulterior, se folosesc forme pentru biscuiți pentru a decupa biscuiții și a-i așeza pe tava de copt.
  6. Al șaselea pas este să înțepați partea de sus a biscuiților cu o furculiță pentru a crea un model caracteristic de biscuiți digestivi.
  7. Ultimul pas este acela de a coace biscuiții timp de 15-20 de minute.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ruladă cu zmeură. Dulce și pufoasă, în același timp!

A arătat TOT! Loredana Groza, în cea mai SCURTĂ fustă purtată vreodată. A încins imaginația fanilor: ”Diva României”

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a gestionat Antonia un moment inedit pe scenă? Răspunsul artistei a cucerit publicul

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia