Printre rețetele pregătite, Maica Ecaterina a decis că este timpul și pentru un desert care aduce numai beneficii sănătății, biscuiții din semințe.
De această dată, Maica Ecaterina este cea care a pregătit o nouă rețetă, a unui desert delicios, dar și sănătos: biscuiți din semințe. O adevărată delicatesă, pregătită cu nenumărate tipuri de semințe și pași explicați amănunțit, iar ulterior împărtășită publicului larg pe canalul de YouTube TrinitasTV.
Biscuiți din semințe, pregătiți de Maica Ecaterina
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Vasilopita, prăjitura realizată de maica Ecaterina. „Pe cât este de aspectuoasă, pe atât este de gustoasă.”
Ingrediente
- Semințe de dovleac
- Semințe de floarea-soarelui
- Semințele de susan alb și negru
- Semințele de in
- Semințe de chia
- Semințe de chimen, opțional
- Cimbru
- Busuioc
- Sare
- Apă
Mod de preparare
- “Pregătim un remediu sau un aliment pe bază de semințe. O rețetă care se face foarte ușor și simplu și care aduce doar beneficii organismului.
- Punem semințe de dovleac (…), după aceea punem semințele de floarea-soarelui (…), semințele de susan alb și negru (…), semințele de in (…), avem și aici semințe de chia (…) și pentru un gust deosebit, putem pune semințe de chimen, opțional, folosim cimbru și busuioc, dar puteți pune rozmarin, ierburi aromate, de care aveți prin casă (…) și nu în ultimul rând, adăugăm și puțină sare și amestecăm și adăugăm apă, cât să se poată hidrata.
- Omogenizăm și dacă ne mai trebuie apă, mai putem adăuga. (…) O să-i lăsăm 10 minute la hidratat, după care o să i punem la copt.
- S-au hidratat semințele, o să le punem în strat subțire. După cum vedeți s-a creat o legătură între sâmburi. O să încercăm să întindem pe tavă cu paleta, cât putem să uniformizăm, să fie așa cam de vreun centimetru.
- După ce am tipărit bine aluatul de sâmburi, îl băgăm la cuptor la 180°C, după 15 minute îl scoatem pentru a-l tăia și apoi îl vom introduce în cuptor, pentru încă 40 de minute.
- Au trecut cele 15 minute, încercăm să scoatem tava din cuptor și să porționam biscuiții. Cu aproximație facem pătrățele și în momentul când vor fi coapte, doar le rupem.
- Biscuiții noștri s-au copt și îi vom scoate din cuptor acum. Încercăm să-i scoatem din tavă, sunt foarte fragezi și crocanți așa. Încercăm să-i desfacem sau îi lăsați să se răcească și apoi îi scoateți din tavă să-i puneți într-un recipient sau într-un vas uscat. Se păstrează foarte mult timp!” , a explicat Maica Ecaterina, în filmulețul postat pe canalul de Youtube menționat anterior.