Aceasta reteta combina doua arome intr-un biscuit delicios. Iata cum se prepara.
Ingrediente
60g fistic nesarat fara coaja
225g unt nesarat si moale
100g zahar pudra, plus extra pentru decor
225 de faina, plus extra pentru framantat
60g faina din grau dur
coaja de la o portocala data pe razatoare fin
Mod de preparare
1.
Pune fisticul intr-un procesor alimentar si mixeaza pana cand obtii bucati fine. Adauga intr-un vas alaturi de un, zahar, faina si faina de greu dur. Folosind degetele, amesteca bine totul. Adauga coaja de portocala si framanta pana cand se formeaza un aluat.
2. Pune coca pe o suprafata cu faina si continua sa framanti. Da-i forma unei bile, apasa usor, infasoara in folie alimentara si lasa la frigider timp de 30 de minute.
3. Aplica faina pe suprafata de lucru si ruleaza aluatul pana are grosimea de 4mm. Folosind forme pentru biscuiti, taie coca si aranjeaza aluatul intr-o tava cu hartie de copt. Tine tava la frigider inca 30 de minute.
4. Preincalzeste cuptorul la 170 de grade.
5. Coace biscuitii pe raftul din mijloc timp de 15-18 minute.
6. Scoate din cuptor, presara zaharul pudra si transfera pe un gratar pentru a se raci.
Sursa
Ingrediente
60g fistic nesarat fara coaja
225g unt nesarat si moale
100g zahar pudra, plus extra pentru decor
225 de faina, plus extra pentru framantat
60g faina din grau dur
coaja de la o portocala data pe razatoare fin
Mod de preparare
1.
Pune fisticul intr-un procesor alimentar si mixeaza pana cand obtii bucati fine. Adauga intr-un vas alaturi de un, zahar, faina si faina de greu dur. Folosind degetele, amesteca bine totul. Adauga coaja de portocala si framanta pana cand se formeaza un aluat.
2. Pune coca pe o suprafata cu faina si continua sa framanti. Da-i forma unei bile, apasa usor, infasoara in folie alimentara si lasa la frigider timp de 30 de minute.
3. Aplica faina pe suprafata de lucru si ruleaza aluatul pana are grosimea de 4mm. Folosind forme pentru biscuiti, taie coca si aranjeaza aluatul intr-o tava cu hartie de copt. Tine tava la frigider inca 30 de minute.
4. Preincalzeste cuptorul la 170 de grade.
5. Coace biscuitii pe raftul din mijloc timp de 15-18 minute.
6. Scoate din cuptor, presara zaharul pudra si transfera pe un gratar pentru a se raci.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro