Biscuiti sarati – bogati in proteine, omega 3 si complexul de vitamine B, cu continut ridicat de fibre!
Vei avea nevoie de:
– 1 cana de linte uscata, inmuiata 12 ore si apoi germinata timp de 60 – 72 de ore
– 1 cana de quinoa, inmuiata 8 ore si apoi germinata timp de 12 – 24 de ore
– 2 cani seminte de dovleac crude inmuiate timp de 8 – 12 ore
Clateste lintea si quinoa de doua ori pe zi in procesul de germinare si clateste bine semintele de dovleac la finalul fazei de inmuiere.
– 1 cana de seminte de chia inmuiate in 3 cani de apa (nu se clatesc, pentru ca dupa inmuierea vor capata consistenta unui gel).
– 1 – 2 linguri de sare de Himalaia sau alta sare de mare de calitate – 2 linguri pentru cei care prefera un gust mai sarat.
– 1 lingura de oregano uscat sau 2 de oregano proaspat
– 1 lingura de patrunjel uscat sau 2 de patrunjel proaspat
– 1 lingura de salvie uscata sau 2 de salvie proaspata
– 1 lingura de cimbru uscat sau 2 de cimbru proaspat
– 2 cani apa proaspata pentru a le lega
– ¾ cana fulgi de ovaz
Pune lintea, quinoa si semintele de dovleac in robotul de bucatarie cu 2 cani de apa. Daca recipientul robotului este prea mic, imparte ingredientele in patru parti si amesteca pe rand cate 1/2 cana de apa si un sfert din amestecul obtinut.
Aseaza compozitia intr-un castron mare. Pune si gelul obtinut din chia (semintele cu apa in care au stat) in robot si amesteca-le. Adauga-le si pe ele la compozitie.
Adauga si ¾ cana fulgi de ovaz – pentru a le da biscuitilor aroma si textura de paine.
Daca gusti compozitia, va avea o aroma usor amaruie din cauza boabelor crude de quinoa. Dupa deshidratarea si uscarea completa, gustul amar va disparea – cu alte cuvinte, au un gust foarte bun cand sunt gata.
Intinde aluatul gros cam de 1 cm pe foi de copt (sau foi speciale pentru deshidrator) si aseaza-le in deshidrator timp de 8 ore. Dupa 8 ore, intoarce aluatul si mai lasa-l inca 4 – 6 ore.
Daca nu ai un deshidrator, poti face biscuitii si in cuptor, insa trebuie sa aproximezi timpul de coacere – poate fi in jur de 40 de minute la o temperatura de 240 de grade. Dupa 40 de minute, intoarce aluatul si mai lasa-l, insa mai sigur e sa-l verifici la fiecare 20 de minute.
Sursa: ViataVerdeViu.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro