Biscuiti sarati din seminte germinate de quinoa, chia, linte si dovleac

Biscuiti sarati din seminte germinate de quinoa, chia, linte si dovleac

Biscuiti sarati – bogati in proteine, omega 3 si complexul de vitamine B, cu continut ridicat de fibre!

 

Vei avea nevoie de:
– 1 cana de linte uscata, inmuiata 12 ore si apoi germinata timp de 60 – 72 de ore
– 1 cana de quinoa, inmuiata 8 ore si apoi germinata timp de 12 – 24 de ore
– 2 cani seminte de dovleac crude inmuiate timp de 8 – 12 ore
Clateste lintea si quinoa de doua ori pe zi in procesul de germinare si clateste bine semintele de dovleac la finalul fazei de inmuiere. Clateste foarte bine quinoa timp de 2 – 3 minute la fiecare clatire.
– 1 cana de seminte de chia inmuiate in 3 cani de apa (nu se clatesc, pentru ca dupa inmuierea vor capata consistenta unui gel).
– 1 – 2 linguri de sare de Himalaia sau alta sare de mare de calitate – 2 linguri pentru cei care prefera un gust mai sarat.
– 1 lingura de oregano uscat sau 2 de oregano proaspat
– 1 lingura de patrunjel uscat sau 2 de patrunjel proaspat
– 1 lingura de salvie uscata sau 2 de salvie proaspata
– 1 lingura de cimbru uscat sau 2 de cimbru proaspat
– 2 cani apa proaspata pentru a le lega
– ¾ cana fulgi de ovaz
Pune lintea, quinoa si semintele de dovleac in robotul de bucatarie cu 2 cani de apa. Daca recipientul robotului este prea mic, imparte ingredientele in patru parti si amesteca pe rand cate 1/2 cana de apa si un sfert din amestecul obtinut.
Aseaza compozitia intr-un castron mare. Pune si gelul obtinut din chia (semintele cu apa in care au stat) in robot si amesteca-le. Adauga-le si pe ele la compozitie.
Adauga si ¾ cana fulgi de ovaz – pentru a le da biscuitilor aroma si textura de paine.
Daca gusti compozitia, va avea o aroma usor amaruie din cauza boabelor crude de quinoa. Dupa deshidratarea si uscarea completa, gustul amar va disparea – cu alte cuvinte, au un gust foarte bun cand sunt gata.
Intinde aluatul gros cam de 1 cm pe foi de copt (sau foi speciale pentru deshidrator) si aseaza-le in deshidrator timp de 8 ore. Dupa 8 ore, intoarce aluatul si mai lasa-l inca 4 – 6 ore.
Daca nu ai un deshidrator, poti face biscuitii si in cuptor, insa trebuie sa aproximezi timpul de coacere – poate fi in jur de 40 de minute la o temperatura de 240 de grade. Dupa 40 de minute, intoarce aluatul si mai lasa-l, insa mai sigur e sa-l verifici la fiecare 20 de minute.
Sursa: ViataVerdeViu.ro

Vei avea nevoie de:

– 1 cana de linte uscata, inmuiata 12 ore si apoi germinata timp de 60 – 72 de ore
– 1 cana de quinoa, inmuiata 8 ore si apoi germinata timp de 12 – 24 de ore
– 2 cani seminte de dovleac crude inmuiate timp de 8 – 12 ore

Clateste lintea si quinoa de doua ori pe zi in procesul de germinare si clateste bine semintele de dovleac la finalul fazei de inmuiere. Clateste foarte bine quinoa timp de 2 – 3 minute la fiecare clatire.

– 1 cana de seminte de chia inmuiate in 3 cani de apa (nu se clatesc, pentru ca dupa inmuierea vor capata consistenta unui gel).
– 1 – 2 linguri de sare de Himalaia sau alta sare de mare de calitate – 2 linguri pentru cei care prefera un gust mai sarat.
– 1 lingura de oregano uscat sau 2 de oregano proaspat
– 1 lingura de patrunjel uscat sau 2 de patrunjel proaspat
– 1 lingura de salvie uscata sau 2 de salvie proaspata
– 1 lingura de cimbru uscat sau 2 de cimbru proaspat
– 2 cani apa proaspata pentru a le lega
– ¾ cana fulgi de ovaz

Pune lintea, quinoa si semintele de dovleac in robotul de bucatarie cu 2 cani de apa. Daca recipientul robotului este prea mic, imparte ingredientele in patru parti si amesteca pe rand cate 1/2 cana de apa si un sfert din amestecul obtinut.

Aseaza compozitia intr-un castron mare. Pune si gelul obtinut din chia (semintele cu apa in care au stat) in robot si amesteca-le. Adauga-le si pe ele la compozitie.

Adauga si ¾ cana fulgi de ovaz – pentru a le da biscuitilor aroma si textura de paine.

Daca gusti compozitia, va avea o aroma usor amaruie din cauza boabelor crude de quinoa. Dupa deshidratarea si uscarea completa, gustul amar va disparea – cu alte cuvinte, au un gust foarte bun cand sunt gata.

Intinde aluatul gros cam de 1 cm pe foi de copt (sau foi speciale pentru deshidrator) si aseaza-le in deshidrator timp de 8 ore. Dupa 8 ore, intoarce aluatul si mai lasa-l inca 4 – 6 ore.

Daca nu ai un deshidrator, poti face biscuitii si in cuptor, insa trebuie sa aproximezi timpul de coacere – poate fi in jur de 40 de minute la o temperatura de 240 de grade. Dupa 40 de minute, intoarce aluatul si mai lasa-l, insa mai sigur e sa-l verifici la fiecare 20 de minute.

Sursa: ViataVerdeViu.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare