Biscuiti sarati din seminte germinate de quinoa, chia, linte si dovleac

Biscuiti sarati din seminte germinate de quinoa, chia, linte si dovleac

Biscuiti sarati – bogati in proteine, omega 3 si complexul de vitamine B, cu continut ridicat de fibre!

 

Vei avea nevoie de:
– 1 cana de linte uscata, inmuiata 12 ore si apoi germinata timp de 60 – 72 de ore
– 1 cana de quinoa, inmuiata 8 ore si apoi germinata timp de 12 – 24 de ore
– 2 cani seminte de dovleac crude inmuiate timp de 8 – 12 ore
Clateste lintea si quinoa de doua ori pe zi in procesul de germinare si clateste bine semintele de dovleac la finalul fazei de inmuiere. Clateste foarte bine quinoa timp de 2 – 3 minute la fiecare clatire.
– 1 cana de seminte de chia inmuiate in 3 cani de apa (nu se clatesc, pentru ca dupa inmuierea vor capata consistenta unui gel).
– 1 – 2 linguri de sare de Himalaia sau alta sare de mare de calitate – 2 linguri pentru cei care prefera un gust mai sarat.
– 1 lingura de oregano uscat sau 2 de oregano proaspat
– 1 lingura de patrunjel uscat sau 2 de patrunjel proaspat
– 1 lingura de salvie uscata sau 2 de salvie proaspata
– 1 lingura de cimbru uscat sau 2 de cimbru proaspat
– 2 cani apa proaspata pentru a le lega
– ¾ cana fulgi de ovaz
Pune lintea, quinoa si semintele de dovleac in robotul de bucatarie cu 2 cani de apa. Daca recipientul robotului este prea mic, imparte ingredientele in patru parti si amesteca pe rand cate 1/2 cana de apa si un sfert din amestecul obtinut.
Aseaza compozitia intr-un castron mare. Pune si gelul obtinut din chia (semintele cu apa in care au stat) in robot si amesteca-le. Adauga-le si pe ele la compozitie.
Adauga si ¾ cana fulgi de ovaz – pentru a le da biscuitilor aroma si textura de paine.
Daca gusti compozitia, va avea o aroma usor amaruie din cauza boabelor crude de quinoa. Dupa deshidratarea si uscarea completa, gustul amar va disparea – cu alte cuvinte, au un gust foarte bun cand sunt gata.
Intinde aluatul gros cam de 1 cm pe foi de copt (sau foi speciale pentru deshidrator) si aseaza-le in deshidrator timp de 8 ore. Dupa 8 ore, intoarce aluatul si mai lasa-l inca 4 – 6 ore.
Daca nu ai un deshidrator, poti face biscuitii si in cuptor, insa trebuie sa aproximezi timpul de coacere – poate fi in jur de 40 de minute la o temperatura de 240 de grade. Dupa 40 de minute, intoarce aluatul si mai lasa-l, insa mai sigur e sa-l verifici la fiecare 20 de minute.
Sursa: ViataVerdeViu.ro

Vei avea nevoie de:

– 1 cana de linte uscata, inmuiata 12 ore si apoi germinata timp de 60 – 72 de ore
– 1 cana de quinoa, inmuiata 8 ore si apoi germinata timp de 12 – 24 de ore
– 2 cani seminte de dovleac crude inmuiate timp de 8 – 12 ore

Clateste lintea si quinoa de doua ori pe zi in procesul de germinare si clateste bine semintele de dovleac la finalul fazei de inmuiere. Clateste foarte bine quinoa timp de 2 – 3 minute la fiecare clatire.

– 1 cana de seminte de chia inmuiate in 3 cani de apa (nu se clatesc, pentru ca dupa inmuierea vor capata consistenta unui gel).
– 1 – 2 linguri de sare de Himalaia sau alta sare de mare de calitate – 2 linguri pentru cei care prefera un gust mai sarat.
– 1 lingura de oregano uscat sau 2 de oregano proaspat
– 1 lingura de patrunjel uscat sau 2 de patrunjel proaspat
– 1 lingura de salvie uscata sau 2 de salvie proaspata
– 1 lingura de cimbru uscat sau 2 de cimbru proaspat
– 2 cani apa proaspata pentru a le lega
– ¾ cana fulgi de ovaz

Pune lintea, quinoa si semintele de dovleac in robotul de bucatarie cu 2 cani de apa. Daca recipientul robotului este prea mic, imparte ingredientele in patru parti si amesteca pe rand cate 1/2 cana de apa si un sfert din amestecul obtinut.

Aseaza compozitia intr-un castron mare. Pune si gelul obtinut din chia (semintele cu apa in care au stat) in robot si amesteca-le. Adauga-le si pe ele la compozitie.

Adauga si ¾ cana fulgi de ovaz – pentru a le da biscuitilor aroma si textura de paine.

Daca gusti compozitia, va avea o aroma usor amaruie din cauza boabelor crude de quinoa. Dupa deshidratarea si uscarea completa, gustul amar va disparea – cu alte cuvinte, au un gust foarte bun cand sunt gata.

Intinde aluatul gros cam de 1 cm pe foi de copt (sau foi speciale pentru deshidrator) si aseaza-le in deshidrator timp de 8 ore. Dupa 8 ore, intoarce aluatul si mai lasa-l inca 4 – 6 ore.

Daca nu ai un deshidrator, poti face biscuitii si in cuptor, insa trebuie sa aproximezi timpul de coacere – poate fi in jur de 40 de minute la o temperatura de 240 de grade. Dupa 40 de minute, intoarce aluatul si mai lasa-l, insa mai sigur e sa-l verifici la fiecare 20 de minute.

Sursa: ViataVerdeViu.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină